Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Και οι πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές!

της Ξανθής Μπαξεβάνη Συνταγέςπιπεριές, γεμιστά, γεμιστές πιπεριές, πιπεριές Φλωρίνης, μυρωδικά, ρύζι, μανιτάρια, κατσαρόλα, γεμιστά στην κατσαρόλα

Κάποια φορά, που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα, πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά αποτυπώνοντάς τα με τη φωτογραφική του μηχανή. Μου είχε κάνει εντύπωση πόσο του άρεσε το στήσιμο των πιπεριών Φλωρίνης, που με το χρώμα τους έδιναν μια όμορφη εικόνα και σε προσκαλούσαν να τις αγοράσεις. Παρόλο που έχουν περάσει χρόνια, αυτή η σκηνή με ακολουθεί και κάθε φορά που βλέπω τις πιπεριές στέκομαι και τις χαζεύω. 

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Ψάχνοντας για αυτές τις φωτογραφίες, ανακάλυψα ότι έχω γεμίσει πιπεριές με μείγμα κοτόπουλου μανιταριών και πράσου, όπως και με μείγμα πλιγούρι -μυριστικά -μανιτάρια και κουκουνάρι. Για να βάλουμε χρώμα στην ταλαιπωρημένη μας διάθεση, αγόρασα μερικές και τις γέμισα αυτή τη φορά με μείγμα μυριστικών, αποξηραμένων μανιταριών και ρυζιού. Εύκολα και οικονομικά. Τα μανιτάρια ήταν δώρο στα γενέθλιά μου από φίλο και γείτονα, το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσα να δεχτώ. Αυτή τη συνταγή θα σας δώσω σήμερα. Για τις υπόλοιπες ιδέες, αυτοσχεδιάστε για τη γέμιση και πειραματιστείτε, η μαγειρική είναι φαντασία!

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Πιπεριές γεμιστές

Υλικά:

  • 6 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • μερικά αποξηραμένα μανιτάρια
  • 6 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
  • αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι - προαιρετικά

Διαδικασία

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Αγοράζουμε πιπεριές σχετικά μεγάλες, προσέχοντας το σχήμα τους ώστε να είναι εύκολο να γεμιστούν. Πλένουμε τις πιπεριές. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρούμε τα σπόρια τους.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια με ζεστό νερό, έτσι που να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζουμί από τα μανιτάρια και νερό που να τις σκεπάζει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα και τυρί φέτα.

Σημειώσεις:

  • Αντί των αποξηραμένων μανιταριών, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα από συσκευασία ή ψιλοκομμένα φρέσκα λευκά.
  • Θα μπορούσαν να ψηθούν και στον φούρνο, όμως χάριν οικονομίας και αποφυγής των επιπλέον επέλεξα την κατσαρόλα.

*Η Ξανθή Μπαξεβάνη διατηρεί το blog Συνταγές της Ασπρούλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ξανθής Μπαξεβάνη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'