Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η αθερίνα έγινε κεφτές, με πατάτα

του Νίκου Μορόπουλου Μαγειρικές ιστορίεςψάρια, αθερίνα, κεφτέδες, πατάτες, μεζές, ούζο, κρασί, ψαροκεφτέδες

[Shutterstock]
[Shutterstock]

Την ημέρα καθαρισμού του καταψύκτη, ευρέθη αθερίνα. Αντί για την πεπατημένη οδό του τηγανιού, προτίμησα να κάνω κάτι καινούργιο: κεφτέδες με αθερίνα και πατάτα.

Απλούστατοι αλλά – ελπίζω να συμφωνήσετε – νοστιμότατοι.

Τρίβω την πατάτα, μετά την αλατίζω και την βάζω σε μια πετσέτα κουζίνας για να φύγουνε τα πολλά υγρά.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Προσθέτω ψιλοκομμένο μάραθο, ξύσμα από φλούδα λεμονιού, λίγο κόκκινο τσίλι, λίγο σιμιγδάλι, και ντοματάκια τσέρι.

Ανακατεύω καλά και προσθέτω την αθερίνα. Προσθέτω και ασπράδια από δύο αυγά και αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα. Καθώς σχηματίζω τους κεφτέδες, φροντίζω να τους ζουλάω για να φύγουνε τα υγρά του μίγματος.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Πασπαλίζω με μίγμα από άσπρο αλεύρι και σιμιγδάλι και τηγανίζω σε αραβοσιτέλαιο και σερβίρω αμέσως.

Τα αρώματα που αναδύονται από τους κεφτέδες είναι εξαιρετικά.

Photo: Νίκος Μορόπουλος
Photo: Νίκος Μορόπουλος

Ο μεζές αυτός θέλει ούζο. Αλλά πάει και με ένα λευκό κρασί, που έχει σώμα.

*Ο Νίκος Μορόπουλος είναι ο δημιουργός του blog Panathinaeos

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Μορόπουλου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'