Τι φυτρώνει στο μποστάνι του Νοέμβρη;
Το καλάθι στο χέρι και βόλτα πρωινή στο μποστάνι μου για τη σοδειά του Νοέμβρη: καυτερές, γλυκές, μικρές, όλων των σχημάτων πιπεριές, κολοκύθες και κάμποσες τελευταίες μελιτζάνες βρίσκω περιδιαβαίνοντας. Ελάτε να σας ξεναγήσω!
Καυτερή πιπεριά από την Καραϊβική σε σχήμα μικρής καμπάνας με τεράστια και εύκολη παραγωγή. Ιδιαίτερα γευστική, ιδεώδης για καυτερές σάλτσες.
Γλυκιά πιπεριά, φλάσκα. Η πιπεριά είναι πολύ ανθεκτική στους έντονους καύσωνες και την ξηρασία. Αυτό την καθιστά εξαιρετικό φυτό για καλλιέργεια στη χώρα μας ώστε να καταφέρουμε ικανοποιητική παραγωγή χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Η γνωστή και πολύ καυτερή πιπεριά Καγιέν
Φυτέψτε διαφορετικές πιπεριές, υπάρχει τεράστια ποικιλία από γεύσεις και σχήματα ώστε να μπορείτε να παίξετε με αυτά στις σαλάτες και τα φαγητά που μαγειρεύετε.
Άνθος πιπεριάς. Έχει την ικανότητα να αυτογονιμοποιείται αλλά μπορεί και να σταυρογονιμοποιηθεί αν κάποιο έντομο κουβαλήσει γύρη από μια κοντινή πιπεριά άλλης ποικιλίας. Γι' αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να φυτεύουμε σε απόσταση πιπεριές διαφορετικής ποικιλίας, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον σπόρο.
Ντοματάκι Φυσάλις. Ένα καρπός με τροπική γεύση, πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C.
Αμάρανθος. Μια εξαιρετική τροφή με τεράστια θρεπτική αξία. Τρώγονται τα φύλλα καθώς και οι σπόροι από το άνθος όταν ξεραθεί το φυτό.
Καπουτσίνος ή νεροκάρδαμο. Τρώγονται τα φύλλα και τα άνθη που έχουν πικάντικη γεύση. Εκτός από την ομορφιά είναι και ωφέλιμος για την υγεία μας.
Μια τελευταία σοδειά από πράσινες, λευκές και τσακώνικες μελιτζάνες. Ποικιλία από κολοκύθες, πιπεριές και το ξεραμένο άνθος από ηλίανθο για τα ευεργετικά του σπόρια.