Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: για μπαϊλντισμένους

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρόνια, φέτα

Προφανώς και δεν αναφέρομαι στην παρέα του περιλάλητου ιμάμη που λιποθύμησε - μπαΐλντισε από τη γλύκα και νοστιμιά της μελιτζάνας. Τους γύρω γύρω μου μπαϊλντισμένους νοιάζομαι, τους ξέπνοους, κατάκοπους και μπουχτισμένους, που επιπλέον κάνουν το λάθος, γυρνώντας λαχανιασμένοι από τη δουλειά τους το βράδυ με στοίβα τις σκοτούρες στο κεφάλι τους, να ανοίξουν την τηλεόρασή τους και να στηθούν κι αυτοί έξω από του Μαξίμου, μπας και δουν κανένα φωτάκι να ανάβει.
Κι έπειτα, με κατεβασμένα ακόμη πιο πολύ τα φτερά, με την ψυχρολουσία κατάφατσα για πολλοστή φορά, θυμούνται ότι έχουν να φάνε από το προηγούμενο βράδυ.

Photo: freshtart.net
Photo: freshtart.net

Και θέλουν κάτι να τους χορτάσει και να τους παρηγορήσει, να τους νοστιμίσει τις ελάχιστες ώρες της μέρας, απλά, απλούστατα, στο φτερό αν γίνεται, με τα ελάχιστα που βρίσκονται στο ψυγείο τους. Γίνεται; Προφανώς!

Η εν λόγω μακαρονάδα σταλμένη στο bostanistas από την άγνωστη-γνωστή φίλη Αγγελική Μαρίνου ταιριάζει ταμάμ στην περίπτωση: το ζυμαρικό, φέτα, λίγο λάδι, λίγο σκόρδο (να αρωματίσει το λάδι), ρίγανη. Χρόνος προετοιμασίας; Όσο χρειάζονται τα μακαρόνια να βράσουν.

Μακαρονάδα με φέτα

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • αλάτι (για το νερό των μακαρονιών μόνο)
  • 3-4 κουταλιές καλό ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι
  • φρέσκια ρίγανη ή ξερή
  • πιπέρι

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο κοχλάζον, αλατισμένο νερό να βράσουν. Σε ενα μικρό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και του ρίχνουμε τη σκελίδα το σκόρδο, ψιλοκομμένη. Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με το πηρούνι.
Αρχίζει να λειώνει; Έτοιμη η «σάλτσα» μας.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε σε βαθιά πιατέλα (μαζί με 1-2 κουταλιές από το νερό όπου εβρασαν), η μυρωδάτη, κρεμώδης πια φέτα από πάνω, ρίγανη, καλό ανακάτεμα, πιπέρι. 
Καμμιά φορά η χαρά έρχεται απροειδοποίητα, τρέχοντας και χωρίς μεγάλες τυμπανοκρουσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'