Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι
Όσοι αγαπούν τις γλυκόξινες και ελαφρώς εξωτικές γεύσεις θα συμφωνούν πως το μέλι και το πορτοκάλι συνοδεύουν τέλεια όλα τα κρεατικά και κυρίως το κοτόπουλο. Με λίγα φιλέτα κοτόπουλου και μία εύκολη μαρινάδα έχουμε ζουμερά, νόστιμα και χορταστικά σουβλάκια - η καλύτερη λύση για να χαρείτε χορταστικά, με περιορισμένες θερμίδες.
Ξεκινάμε με 3 - 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, τα οποία κόβουμε σε μπουκιές μεσαίου μεγέθους και τις περνάμε σε σουβλάκια.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μ' έναν αυγοδάρτη ½ φλιτζ. τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι, 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν, 1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι ξερό τριμμένο, ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη, 1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί και αλατοπίπερο.
Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ευρύχωρο ταψάκι, τα περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας και
τ' αφήνουμε να μαριναριστούν, στο ψυγείο, για 1 ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια σκουπίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 ως 12 λεπτά απ' όλες τις πλευρές.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι.