Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κοπιάστε για βόλτα στο μποστάνι μου

του Άντυ Παξινού Wikiμποστάνι, καλλιέργεια, ντομάτες, πιπεριές, καλοκαιρινά λαχανικά, ποικιλίες ντομάτας

Ελάτε να σας ξεναγήσω στο μποστάνι μου και στα δώρα τούτης της εποχής. Δυο βήματα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται, μη φανταστείτε ειδυλλιακό περιβάλλον εξοχής. Κι όμως, είναι γόνιμο και παραγωγικό. 

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Φαλαταδιανής Τήνου: ροζ ντομάτα μεγαλόκαρπη με λεπτή φλούδα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη ζέστη και την ξηρασία και ιδανική για σαλάτες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ντοματίνι ποικιλίας Cherry: πολύ γλυκιά και παραγωγική ποικιλία, που δεν απαιτεί γόνιμα εδάφη.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Αχλαδωτή Κρήτης: αρκετά παραγωγική ντομάτα με σαρκώδη καρπό και χοντρή φλούδα - πολύ καλή για γεμιστά.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ντομάτα Μήλο: λεπτόφλουδη, με πολύ πλούσια γεύση και εξαιρετική για σάλτσα.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Gilo: ένα φυτό που κατάγεται από τη Βραζιλία, συγγενικό της ντομάτας και της μελιτζάνας. Θεωρείται αρχαίο φυτό και πως μετανάστευσε στην Αμερική από την Αφρική την περίοδο της μετακίνησης των σκλάβων. Ο καρπός του παίρνει κόκκινο χρώμα όταν είναι ώριμος, αλλά είναι πιο νόστιμος όσο είναι ακόμη πράσινος.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Πιπεριά Ικαρίας: ανθεκτική και παραγωγική ποικιλία με καρπό μεσαίου μεγέθους. Με γεύση γλυκιά και ελαφριά, είναι πολύ νόστιμη σε σαλάτες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Πιπεριά Βατοπεδίου: μακρόστενος καρπός που φτάνει ως και τα 40 εκατοστά! Πολύ καυτερή και ιδανική για τουρσί.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Άνθος καρότου Purple haze: λόγω του μωβ χρώματος της ποικιλίας σχηματίζονται ροζ άνθη, σε αντίθεση με το λευκό άνθος του κοινού καρότου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'