Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Οι λιαστές ντομάτες, αλλιώς

του Ηλία Μαμαλάκη Συνταγέςντομάτες, λιαστές ντομάτες

Για να γίνει τούτο το εκλεκτό, συριανής καταγωγής μεζεδάκι πρέπει να έχουμε λιαστές ντομάτες που να μην είναι στο λάδι. Να είναι δηλαδή απλώς λιαστές.

Photo: tantekiki.blogspot.gr
Photo: tantekiki.blogspot.gr

Υλικά - για 1 πιατέλα

  • 20 λιαστές ντομάτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε μπύρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μίγμα. Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να φουσκώσει τουλάχιστον για 1 ώρα.

Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε νεράκι για 1 ως 2 ώρες, τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, βουτάμε τις ντομάτες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν.

Σερβίρουμε τον μεζέ μας ζεστό.

Πρόσφατα άρθρα του Ηλία Μαμαλάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'