Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: για επίμονους κηπουρούς

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρόνια, κολοκύθια

Πόσο αδικημένα είναι τα κολοκυθάκια. Συνδυασμένα κυρίως με δίαιτες ή με ανάρρωση διασώζουν τη φήμη τους μόνο όταν είναι φρεσκοτηγανισμένα και τραγανά. Κακώς. Όσο βαρετό και καταθλιπτικό είναι ένα παραβρασμένο κολοκύθι άλλο τόσο προσφέρεται για παιχνίδια εντός κουζίνας. Η λεπτή, χλοερή τους γεύση ενδείκνυται για πλείστους όσους συνδυασμούς. Αυτή η μακαρονάδα ευωδιάζει φρεσκάδα περιβολιού – και μη φοβηθείτε τις αντζούγιες: δεν “ακούγονται” καν, μόνο υποβόσκουσα ζωηράδα προσθέτουν.

Photo: gourmet.com
Photo: gourmet.com

Καλοκαιριάτικη μακαρονάδα με κολοκυθάκια 

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
  • αλάτι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο λεπτές ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 12 αντζούγιες
  • 3 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια, κομμένα ροδέλες
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λεμόνι
  • τυρί για πασπάλισμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Όταν τα μακαρόνια πέφτουν στο βραστό αλατισμένο νερό, ετοιμάζουμε όσα θα τα νοστιμίσουν:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Λιώνουμε το σκόρδο με το ανάλογο εργαλείο (ή το ψιλοκόβουμε) και με το πηρούνι λιώνουμε τις αντζούγιες. Τα ανακατεύουμε μαζί και τα προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Σειρά για τα κολοκυθάκια, τα φέρνουμε κάμποσες βόλτες μέχρι να γίνουν τρυφερά και να τραγανά. (2-3 λεπτά το πολύ).

Σουρώνουμε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία αλλά κρατάμε και μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Τα ριχνουμε στο βαθύ τηγάνι με τα αρωματισμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε και τον καυτό ζωμό που είχαμε κρατήσει και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα μεταφέρουμε στο βαθύ, χορταστικό σκεύος και τότε τους ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα.

Τυρί και πιπέρι, στο τραπέζι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'