Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Βόλτα στο μποστάνι του Αυγούστου

του Άντυ Παξινού Wikiμποστάνι, καλλιέργεια, λαχανικά, καλοκαιρινά λαχανικά, καλαμπόκι, κολοκύθια, πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτες, μελιτζάνες, Αύγουστος

«Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να 'σουν δυο φορές τον χρόνο» λέει η παροιμία και σίγουρα συμφωνούν μαζί της όλοι οι κηπουροί, αφού ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου είναι η καλύτερη στιγμή για τα λαχανικά της εποχής. Την τιμητική τους έχουν οι πιπεριές, οι μελιτζάνες όλων των ειδών, οι ζουμερές ντομάτες και όχι μόνο. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, την καθιερωμένη βόλτα μας στο αυγουστιάτικο μποστάνι μου.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Καλαμπόκι κόκκινο σε σειρά, με μια κολοκύθα στη βάση να διατηρεί την υγρασία στο έδαφος με τα μεγάλα της φύλλα. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να σπείρουμε αναρριχώμενα φασόλια στη βάση των καλαμποκιών, ώστε να έχουν στήριγμα να αναρριχηθούν.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Νεροκολοκύθα διακοσμητική, αφού ξεραθεί μπορούμε να την βάψουμε και να την στολίσουμε ανάλογα με τα γούστα μας.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Πιπεριά καμπανούλα, αρκετά καυτερή αλλά και εύγευστη. Θεωρείται ιδανική για καυτερές σάλτσες ντομάτας με μυρωδικά.  

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Πιπεριά μπίλια, μικρή και καυτερή, πολύ παραγωγική και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Εκτός από νόστιμο τουρσί, θεωρείται καλλωπιστικό φυτό λόγω του μικρού του μεγέθους. Μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε μπαλκόνι με λίγο ήλιο αλλά και καθημερινά τις σαλάτες μας.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Πιπεριά γλυκιά Έδεσσας, αρκετά παραγωγική ακόμα και σε ταράτσα χωρίς προστασία. Πολύ νόστιμη για σαλάτες και σε ομελέτα.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Κρεμμύδια καλλιεργημένα στην ταράτσα από τον Μάρτιο. Φυτεμένα ανάμεσα στα σαλατικά, πρόσφεραν προστασία από τα έντομα αλλά και τα φρέσκα φύλλα τους για τη σαλάτα. Όταν τα φύλλα από το κρεμμύδι ξεραθούν, είναι ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να συλλέξουμε το κοκκάρι απ' το έδαφος.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Σάλτσα από ντομάτες Μήλου και ντοματάκια, μαζί με ψιλοκομμένο βασιλικό, δυόσμο και λίγο θυμάρι.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Σοδειά από μελιτζάνες: Σαντορίνης (λευκή), φλάσκα (βιολετί), τσακώνικη (βιολετί-λευκή) και κόκκινη μελιτζάνα από τη Βραζιλία.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Σε μερικές μέρες θα είναι μια νόστιμη μπάμια, αλλά για την ώρα παραμένει ένα πανέμορφο άνθος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'