Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Λίγο καλοκαίρι ακόμα

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςγαύροι

Οι διακοπές είναι σαν τις καλές λιχουδιές. Ποτέ δεν τις χορταίνουμε. Πόσο μάλλον όταν είναι ολιγοήμερες, δίπλα σε θάλασσα ζωντανή, παρέα με αγαπημένους. Λίγο καλοκαιράκι ακόμη, παρακαλώ… Αδύνατον. Κρατάω όμως τη γεύση του και την μεταφέρω στο μαγγανοπήγαδο μου.

φωτο: Μάρω Κάκαρη
φωτο: Μάρω Κάκαρη

Γαύρος μαρινάτος

  • ½ κιλό φρέσκο γαύρο
  • 4-5 κουτ. της σούπας φυσικό χονδρό αλάτι
  • καλό ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο

Καθαρίζουμε τα γαυράκια, αφαιρούμε το κεφάλι και τη ραχοκοκκαλιά και τα ανοίγουμε σαν πεταλούδα. Πλένουμε καλά, στραγγίζουμε και τα απλώνουμε ένα ένα με την πλάτη προς τα κάτω. Τους ρίχνουμε το αλάτι, καλύπτουμε το σκεύος και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες ώστε να «ψηθούν».

Την επόμενη (ή μεθεπόμενη ημέρα) τα ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό, στραγγίζουμε πάλι καλά και τα ξαναξαπλώνουμε με τον ίδιο τρόπο (κάτω η πλάτη, πάνω η μέσα πλευρά τους) σε απλωτή πιατέλα. Είναι η σειρά του λαδιού που θα τα γλυκύνει. Αφήνουμε πάλι ένα 24ωρο.

Μαϊντανός και ψιλοκομμένο σκόρδο πασπαλίζονται στα ψαράκια λίγο πριν από την άφιξή τους στο τραπέζι.
(Διατηρούνται στο ψυγείο περίπου μία εβδομάδα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'