Μπουρεκάκια με τυρί: ακαταμάχητα
Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μπορεί να τους αντισταθεί. Μικρό ή μεγάλο. Τραγανά απ' έξω, λίγο πιπεράτα, νόστιμα, αχ πόσο πολύ νόστιμα... Μεζεδάκι πρώτης τάξεως.
Για τους τυροκεφτέδες
- 200 γραμμ. φέτα τριμμένη
- 200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 μεγάλες βραστές πατάτες λιωμένες σε πουρέ
- 3 ασπράδια κτυπημένα σε μαρέγκα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
- λίγο αλεύρι
- 1 αβγό ολόκληρο κτυπημένο σε ομελέτα
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθουμε σε μακρόστενα μπουρεκάκια. Τα αλευρώνουμε, τα βουτάμε στο αβγό και μετά στη γαλέτα.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια μέχρι να χρυσίσουν. Τα αφήνουμε κατόπιν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.