Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κεφτεδάκια με γλυκόξινη σάλτσα

του Ηλία Μαμαλάκη Συνταγέςκεφτέδες, σάλτσα

Ποιος μπορεί ν' αντισταθεί στα κεφτεδάκια; Ουδείς. Ας δοκιμάσουμε κι αυτή τη συνταγή που κάνει το εν λόγω φαγητό ακόμη πιο ακαταμάχητο.

Photo: steamykitchen.com
Photo: steamykitchen.com

Υλικά - για 5 ως 6 άτομα

  • 500 γραμ. μοσχαρίσιο ή βοδινό κιμά
  • 3-4 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού μουλιασμένες και καλά στιμμένες
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 κουταλιά σόγια σος
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο

Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το αβγό, το κρεμμύδι αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα 1 ώρα στο ψυγείο και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον κρύο ζωμό. Ανακατεύουμε μέσα τη κέτσαπ, το ξύδι, τη σόγια. Προσθέτουμε το μίγμα στα σοταρισμένα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Ρίχνουμε κατόπιν τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Ηλία Μαμαλάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'