Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Αχ το πρωινό της Δευτέρας...

της Άντρης Κωνσταντίνου Συνταγέςτηγανίτες, πρωινό

Όταν ήσουνα παιδί, μισούσες τις Δευτέρες. Σε έπαιρναν απ' τα παιχνίδια σου και σε έβαζαν να κάθεσαι σε μια τάξη, να κοιτάζεις έναν πίνακα και να ακούς τη δασκάλα να λέει προπαίδεια. Πιο πολύ μισούσες το πρωινό ξύπνημα. Το ζεστό σου το κρεβάτι σε παρακαλούσε να μείνεις λίγο ακόμα αλλά η μαμά σου όλο φώναζε να σηκωθείς και να πλυθείς πριν κρυώσει το γάλα σου. Και τώρα, που μεγάλωσες, πάλι τις Δευτέρες μισείς.

Photo: tripstips2012@Flickr
Photo: tripstips2012@Flickr

Γιατί έχεις ακόμα έναν πονοκέφαλο απ' το ξενύχτι του Σαββάτου. Κι ο καφές στο πόδι δεν βοηθάει και πάρα πολύ. Άσε που όλο το Σαββατοκύριακο έτρωγες κι έλεγες “δεν πειράζει, από Δευτέρα δίαιτα”. Και να την τώρα, η Δευτέρα να σου λέει “δεν πιστεύω να φας τυρόπιτα στον δρόμο”. Ξύπνα λοιπόν 5 λεπτά νωρίτερα - ούτε ένα παραπάνω - και ξεκίνα την εβδομάδα γρήγορα, γλυκά και υγιεινά.

Τηγανίτες της Δευτέρας

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι νιφάδες βρώμης
  • 1 ποτήρι cottage cheese
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 4 σταγόνες στέβια σε υγρή μορφή (εναλλακτικά 1 κουταλάκι ζάχαρη)

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι μια δόση από το μείγμα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας). Δεν το απλώνουμε να γίνει λεπτό σαν κρέπα αλλά διατηρούμε ένα σχετικό πάχος. Περιμένουμε μέχρι πάνω στη ζύμη να δημιουργηθούν τρύπες. Γυρίζουμε και αφήνουμε για άλλα 60 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε ζεστές με μέλι και κανέλα ή φρούτα εποχής. Στα παιδιά σερβίρουμε με σπιτική μερέντα που φτιάξαμε το σαββατοκύριακο.

Σπιτική μερέντα

Photo: 21nogluten.wordpress.com
Photo: 21nogluten.wordpress.com
  • 200 γρ. φουντούκια
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
  • 255 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • ½ ποτήρι ζεστό γάλα

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε τηγάνι για 10-15 λεπτά. Αφού κρυώσουν καλά, τα βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν εντελώς, να μοιάζουν με βούτυρο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Όταν λιώσει εντελώς προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ με τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε. Εάν μας φαίνεται πολύ βαριά προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Καλή εβδομάδα!

Συνταγές από kitchendaily.com και theeccentriccook.blogspot.gr.

Δείτε το προφίλ της Άντρης Κωνσταντίνου στο protagon.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'