Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σούπα παντρεμένη για τα πολλά κρύα

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςσούπα, κεφτέδες, σπανάκι, Νάπολη

Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αποδείξει οι στατιστικές αν ζεσταίνει ή όχι ο γάμος, πάντως αυτή η παντρεμένη σούπα των Ναπολιτάνων (Minestra Maritata) μου φαίνεται ό,τι καλύτερο γι’ αυτές τις μέρες. Δεν έχει τίποτε το γαμήλια εορταστικό –παντρεμένη εν προκειμένω σημαίνει ότι συνυπάρχουν (αρμονικά – το ιδεώδες της έγγαμης συνύπαρξης) κρέας και λαχανικά.Βέβαια, υπάρχει και ο τρίτος στην παρέα, το ζυμαρικό...

Σούπα παντρεμένη (Minestra Maritata)

Για τα κεφτεδάκια

  • 2 φέτες ξερό ψωμί
  • ½ φλιτζ.φρέσκο γάλα
  • 650 γρ. χοιρινό κιμά
  • 2 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • θυμάρι

Οι φέτες του ψωμιού μουσκεύουν καλά στο γάλα, τις στίβουμε με το χέρι και τις ρίχνουμε στο βαθύ μπολ της προετοιμασίας. Εκεί ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Ανάβουμε τον φούρνο να ζεσταίνεται στους 180 βαθμούς (πάνω-κάτω). Απλώνουμε στη σχάρα ένα αλουμινόχαρτο ή χαρτί φούρνου και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια, τακτικά. Τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά.


Για την παντρεμένη σούπα

(τρώνε οκτώ άτομα)

  • 300 γρ. σπανάκι (είτε κατεψυγμένο είτε φρέσκο, αχνισμένο)
  • 4αυγά
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι μπόλικο και αλάτι (με φειδώ)
  • 2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου ίσα να γεμίσει η μεγάλη σας κατσαρόλα
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • τα κεφτεδάκια
  • αλάτι και πιπέρι

 

Στίβουμε καλά το σπανάκι (αν είναι αποψυγμένο ή φρέσκο-αχνισμένο) να μην έχει κρατήσει καθόλου νερά. Το αναμειγνύουμε καλά με τα αυγά, την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό που είναι ηπιότερο αλλά πιο αρωματικό) και ρίχνουμε και λίγο αλάτι (εφόσον είναι αλμυρή η παρμεζάνα, προσέχουμε).


Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση στην μεγάλη κατσαρόλα μας και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε κουταλιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά – 3-4.

Τότε, προσθέτουμε το κριθαράκι και τα ψημμένα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλή φωτιά για ένα εικοσάλεπτο.
Είναι προφανές ότι σερβίρουμε τη σούπα καυτή και φροντίζουμε για καλό ψωμί να τη συνοδεύει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'