Αφρός και φυσαλίδες
Γιορτές έρχονται και τα εορταστικά τραπέζια χρειάζονται απαραιτήτως καλό κρασί. Οι αφρώδεις οίνοι κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια αγορά με τους Έλληνες παραγωγούς να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους ανταγωνιστές τους.
Η εκδήλωση "Αφρός και Φυσαλίδες 2013", η οποία έγινε και φέτος στην Μεγάλη Βρετανία, έκανε αυτούς που την επισκέφτηκαν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τις εγχώριες παρουσίες.
Πέρα από τις επιβλητικές γνωστές σαμπάνιες και τα διάσημα αφρώδη κρασιά από την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι Έλληνες οινόφιλοι και γνώστες, όπως και απλοί περίεργοι επισκέπτες, είχαν την τύχη και την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τις ελληνικές ετικέτες αφρώδους κρασιού, για τις οποίες αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε και να στηρίξετε.
Συγκεκριμένα, τo Matamis Brut, το Amalia Brut και το Ακακίες Sparkling αποτελούν εξαιρετικές επιλογές από Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι αγαπούν και τιμούν αυτό που κάνουν.
Τώρα, τις γιορτές, είναι μια καλή ευκαιρία να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την εγχώρια παραγωγή καλού κρασιού και την διάδοση του στην Ε.Ε.. Κατά μια έννοια είμαστε υποχρεωμένοι να επιβραβεύσουμε αυτούς τους “τρελούς” Έλληνες οινοπαραγωγούς που συνεχίζουν να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα της μαζικής παραγωγής και κόντρα στο ρεύμα των μεγάλων κερδών εις βάρος της ποιότητας.
Δείτε το προφίλ του Νίκου Κακαρίκα στο protagon.gr.