Ναι! τηγανίτα απ' το δέντρο
Σήμερα ετοιμάζω μια λιχουδιά μόνο για ανήλικους ή για όσους επιμένουν να παραμείνουν έτσι. Εδώ και μέρες, στην καθημερινή μου βόλτα με την αγαπημένη μου V, κάτι στο πάρκο προκαλεί ταυτόχρονα την ακοή και την όσφρησή μου. Είναι οι μέλισσες που φλερτάρουν με τα άνθη της ψευδοακακίας. Το μέλι θα αργήσει. Δεν πειράζει, έχουμε λύση. Για να γευτούμε αυτό το υπέροχο άρωμα θα ετοιμάσουμε τηγανίτες. Ναι, με τα τσαμπιά της ψευδοακακίας. Μαζεύουμε μερικά από το δέντρο και είμαστε έτοιμοι.
Τηγανίτες με άνθη ψευδοακακίας
- 10 τσαμπιά λουλούδια
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Για τον χυλό
- 120 gr. αλεύρι
- 150 ml. μπύρα πολύ παγωμένη
- ½ κουταλάκι ζάχαρη άχνη
Στο μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μπύρα προσέχοντας να μη δημιουργηθούν σβώλοι. Αφήνουμε τη μπύρα να κάνει τη δουλειά της, για μία ώρα.
Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα τσαμπιά ένα ένα στον χυλό και συνέχεια στο λάδι. Τραγανοτηγανίζουμε κι έπειτα αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Στο πιάτο που θα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Υ.Γ.: Σας συνιστώ να δοκιμάσετε στον ίδιο χυλό, τηγανισμένα μεγάλα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου.