Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπάρες σπιτικές, για πολυάσχολους

της Χριστίνας Σινανίδου Συνταγέςδημητριακά, βρώμη, μπανάνα, ξηροί καρποί, φιστίκια

Άγχος, τρέξιμο, πίεση και πάνω που νιώθεις πως δυνάμεις και αντοχές σε εγκαταλείπουν η τσάντα σου έχει το σνακ – απάντηση: μπάρες με δημητριακά, με φρούτα, με σοκολάτα ή και με γιαούρτι. Χορταστικές και τονωτικές σε κάθε εκδοχή, ακόμα περισσότερο όταν είναι σπιτικές, με τα υλικά της προτίμησής μας. Για του εμπορίου ούτε λόγος, οι περισσότερες είναι γεμάτες ζάχαρη και συντηρητικά. Με μια φουρνιά έχετε ετοιμάσει θρεπτικό σνακ αρκετό για 3 με 4 δύσκολες μέρες. Οι πολυάσχολοι θα τις εκτιμήσετε λίγο παραπάνω.

Photo: eatingfromthegroundup.com
Photo: eatingfromthegroundup.com

Μπάρες δημητριακών με βρώμη και μπανάνα

Υλικά

  • 500 γρ. βρώμη
  • 3 μπανάνες
  • 2 ακτινίδια (ότι φρούτο προτιμάς, ζουμερό κατά προτίμηση)
  • ¼ της κούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καρύδα (προαιρετικά)
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια ή φιστίκια (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι

Ρίχνουμε τη μισή βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ. Αλέθουμε την άλλη μισή βρώμη στο μούλτι μαζί με τους ξηρούς καρπούς και την ρίχνουμε στο μπολ.

Photo: springtreeroad@Flickr
Photo: springtreeroad@Flickr

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και τις 4 κουταλιές μέλι. Αλέθουμε τις μπανάνες και τα ακτινίδια στο μούλτι και μετά τα προσθέτουμε στο μπολ.

Τέλος, ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, είτε με κουτάλα ή προτιμότερο είναι να πλάσουμε το μείγμα με τα χέρια. Σε ένα ορθογώνιο ταψί απλώνουμε χαρτί ψησίματος (για να μη δυσκολευτούμε στο καθάρισμα του ταψιού) και από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας και σχηματίζουμε μια ορθογώνια πλάκα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

[Η Χριστίνα Σινανίδου είναι φίλη αναγνώστρια του bostanistas.gr.]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'