Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Φρικασέ νηστίσιμο

της Μαρίας Χούκλη Συνταγές

Εύκολο, φθηνό, γρήγορο, νόστιμο...Tι άλλο να θέλει κανείς;


Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 6 μεγάλα μαρουλια-8 αν είναι μικρά
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • άνηθο (μισή κούπα του τσαγιού)
  • διαφόρων ειδών μανιτάρια (τρείς κούπες καλά γεμάτες)
  • λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι (μισή κούπα)


Εκτέλεση
Εν αρχή τα αυτονόητα. Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια και τα κόβουμε στα τέσσερα, σε μεγάλα κομμάτια για να αντέξουν στο μαγείρεμα. Αν τα μανιτάρια είναι ξερά, τα μαλακώνουμε σε χλιαρό νερό, το οποίο δεν πετάμε αλλά θα χρειαστεί για να νοστιμέψει το φρικασέ μας. Αν είναι φρέσκα τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (αφού πλυθούν καλά).
Πλένουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Τα γυρίζουμε περίπου πέντε λεπτά και τα σβήνουμε με το νερό στο οποίο τα μαλακώσαμε.


Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά και ρίχνουμε μετά τα μαρούλια με το κρεμμύδι. Τα γυρίζουμε όλα μαζί, ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Σε 10 λεπτά ρίχνουμε τον άνηθο και σβήνουμε τη φωτιά για να ετοιμάσουμε το “ορφανό” αυγολέμονο. Ζουμάκι από το φρικασέ το χτυπάμε με λεμόνι και το ρίχνουμε πάλι μέσα στη κατσαρόλα. Χρειάζεστε ένα “γεμάτο” λευκό κρασί και ψημένο ψωμί για ένα τέλειο μεγαλοβδομαδιάτικο γεύμα. (Vegeterians, άτομα με χοληστερίνη και αγνωστικιστές το τρώνε όλο το χρόνο)

Δείτε το προφίλ της Μαρίας Χούκλη στο protagon.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'