Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μεζέδες για Μουντιάλ, IV: γαρίδες κοκτέιλ απ' την Πορτογαλία

της Γκέλης Βούρβουλη ΣυνταγέςΜουντιάλ, γαρίδες, πίρι-πίρι

Η πρεμιέρα της Πορτογαλίας στο φετινό Μουντιάλ είναι με την Γερμανία κι αν έχετε διάθεση για κάτι διαφορετικό από τα αναμενόμενα λουκάνικα με μπύρες, προτείνουμε μια γεύση θάλασσας – λίγο καυτερή.

Photo: cocinarte-catering.com
Photo: cocinarte-catering.com

Γαρίδες κοκτέιλ με πίρι-πίρι

  • 1 κιλό  καθαρισμένες γαρίδες μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους – με τις ουρές τους
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου (πολτοποιημένη)
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι πίρι-πίρι ή Ταμπάσκο
  • μία πρέζα πάπρικα

Για την σως

  • ½ φλυτζάνι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές horseradish
  • έξτρα πίρι-πίρι (προαιρετικό)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις γαρίδες με το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι, το πιρι-πιρι, την πάπρικα και το πιπέρι.

Απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψί, σε μία στρώση. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μπωλ.

Σερβίρουμε μία-μία σε σφηνάκια ή όλες μαζί σε πιατέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γκέλης Βούρβουλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'