Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κυριακάτικα, όπως παλιά: κατσικάκι με φασολάκια

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςκατσικάκι, φασολάκια, κατσαρόλα

Είναι φαγητό παραδοσιακό. Το έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με κυριακάτικο τραπέζι, μεσημεριανό. Έχει κάτι απ' τα πάλαι ποτέ «πλούσια» εδέσματα της Κυριακής (λόγω του κρέατος) αλλά τα «ταπεινά» φασολάκια το προσγειώνουν στην καθημερινότητα. Ο συγκερασμός των δύο υλικών δίνει ύφος, πέρα απ’ τη γεύση, στο εξαιρετικό αυτό πιάτο. Στη συνταγή που σας προτείνω παρακάτω, έχω προσθέσει στα κύρια υλικά κόλιανδρο και κρασί. 

Υλικά

  • 1 με 1 ½ κιλό κρέας κατσικάκι
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κιλό φρέσκες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανός
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

Βάλτε το λάδι σε μια κατσαρόλα κι αφού ζεσταθεί, σοτάρετε καλά το κρέας. Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο κι όταν μαραθεί, βάλτε και το σκόρδο ψιλοκομμένο κι αυτό. Αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κρασί.

Εν τω μεταξύ, έχετε πολτοποιήσει τη ντομάτα και την έχετε κάνει χυμό απαλλαγμένο από τα σπόρια και τις φλούδες. ροσθέστε αυτό τον χυμό μέσα στην κατσαρόλα. Αν θέλετε να γίνει πιο κόκκινη η σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Χαμηλώστε τη φωτιά και φροντίστε να βράσει το κρέας μέσα στον χυμό της ντομάτας χωρίς να χρειαστούν πολλά υγρά – θα ήταν καλό να ρίξετε μόνο ένα ποτήρι νερό.

Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, βάλτε τα φασολάκια καθαρισμένα καλά από τις ίνες τους και ζεματισμένα προηγουμένως, δυο-τρία λεπτά, σε νερό που κοχλάζει. Ανακινήστε την κατσαρόλα για να πάνε τα φασολάκια μέσα στη σάλτσα και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν.

Τέλος, προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και πασπαλίστε με τον κόλιανδρο. Αφήστε το φαγητό να “ξεκουραστεί”, πριν το σερβίρετε.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'