Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

«Σουσάμι άνοιξε»: τραγανή φέτα με μέλι

της Αμάτας Σκουλούδη Συνταγέςφέτα, μέλι, σουσάμι, μεζές, ούζο, τσίπουρο, καλοκαιρινός μεζές

Photo: cupcakesomg.blogspot.gr
Photo: cupcakesomg.blogspot.gr

Είναι εκείνες οι φορές που έχεις ξεθεωθεί από τα μακροβούτια, τις ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας και το μόνο που αποζητάς είναι σκιά, μεζέ και ούζο.

Τα μαζέψαμε, λοιπόν, άρον - άρον, ανοίξαμε τα παράθυρα του εξοχικού και στρώσαμε το τραπέζι στη βεράντα ενώ οι πιο επιδέξιοι και ορεξάτοι έπιασαν δουλειά στην κουζίνα.

Νοστιμιά από τις λίγες, είναι αυτή η τραγανή εκδοχή της φέτας με σουσάμι και μέλι. Δεν χρειάζονται πάνω από πέντε κινήσεις. 

Είναι σαν να λες «σουσάμι άνοιξε» και μεμιάς ν' ανοίγει η σπηλιά με τον τυρένιο θησαυρό.

  • 4 - 5 κομμάτια καλής φέτας
  • 1 φλιτζ. σουσάμι
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • μέλι

Κόβεις τη φέτα σε τριγωνικά μεγάλα κομμάτια και την πανάρεις στο αλεύρι (αν δεν είναι αρκετά υγρή ώστε να κολλήσει πάνω της, την βρέχεις ελαφρώς με λίγο νερό). Μετά βουτάς τα κομμάτια στο σουσάμι και τα γυρίζεις έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας.

Έχοντας βάλει 3 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνεις τα κομμάτια φέτας ένα προς ένα και τα αναποδογυρίζεις καθώς αυτά ροδίζουν.

Πριν καν αρχίσει η φέτα να λιώνει - σημείο κρίσιμο, καθώς δεν πρέπει να παραμαλακώσει - κι ενώ το σουσάμι ήδη ροδίζει (μετά από 5 περίπου λεπτά), τα βγάζεις, τα αφήνεις να στραγγίξουν για λίγο πάνω σε δύο κομμάτια χαρτί και στο πιάτο πλέον στολίζεις με όσο μέλι θέλεις.

Εμείς της ρίξαμε από πάνω και λίγο καλό μπαλσάμικο, που βρέθηκε στο ντουλάπι. Της ταιριάζει πολύ και μια γρήγορη πράσινη σαλάτα στο πλάι. Δεν θα μείνει ούτε σουσαμάκι!

*Η Αμάτα Σκουλούδη είναι φίλη αναγνώστρια του bostanistas.gr

Περισσότερα άρθρα της Αμάτας Σκουλούδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'