Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: άντε, λίγο κέφι

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρόνια, μακαρονάδα, πιπεριές

Μέχρι πρόσφατα, οι πολύχρωμες πιπεριές ήσαν εισαγόμενες από την Ολλανδία και επιπλέον πολύ τσουχτερές στην τιμή τους. Παραδόξως (;) βρίσκω πια εγχώριες, όχι πια αυτές τις συσκευασμένες ανά τρεις σε γυαλιστερά σακκουλάκια, αλλά χύμα, στους πάγκους της λαϊκής “μου”. Κάμποσες τέτοιες, κόκκινες και κίτρινες, είχαν ξεμείνει στο συρτάρι του ψυγείου και μαζί με τα άλλα απομεινάρια των θερινών ημερών επιστρατεύθηκαν για τη σημερινή μακαρονάδα. Φτηνά και κεφάτα (έστω και λόγω πολυχρωμίας).

Φωτο: Con Poulos
Φωτο: Con Poulos
  • ½ κιλό σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
  • 2-3 κουταλιές εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τέλος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κιλό πιπεριές, κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 χούφτα ντοματίνια
  • μερικά κλαράκια μαϊντανό

Κόβω ψιλό το κρεμμύδι, τις σκελίδες το σκόρδο, και τις πιπεριές – αυτές σε μικρούς κύβους. Κόβω τα ντοματίνια στα δύο και ψιλοκόβω τα φύλλα του μαϊντανού.

Στο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κυβάκια από τις πιπεριές. Μοσχοβολάει. Αλατίζω και τρίβω από το μύλο πιπέρι και το αφήνω σε μέτρια φωτιά για ένα δεκάλεπτο το πολύ, ανακατεύοντας πού και πού: θέλω να μαλακώσουν οι πιπεριές αλλά να κρατάν στο δόντι, al dente και οι πιπεριές, να μείνουν τραγανές και να μη χάσουν τα χρώματά τους.

Παράλληλα βράζω τα μακαρόνια κατά τα ειωθότα (άφθονο αλατισμένο νερό να κοχλάσει, ανοιχτό το καπάκι και χρόνος βρασμού 1-2 λεπτά λιγότερα από την προτεινόμενη ώρα που αναγράφει η συσκευασία). Τα σουρώνω και κρατώ ½ ποτήρι από το καυτό νερό/ζωμό τους.

Έχοντας τη φωτιά μέτρια, μεταφέρω τα σουρωμένα σπαγγέτι στο τηγάνι με τις πιπεριές. Προσθέτω το νερό που έχω κρατήσει, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. Ένα μόνο λεπτό τα αφήνω, ρίχνω μια “κλωστούλα” επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρω.

Τυρί τριμμένο, κατά βούληση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'