Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπράλου: φάρμα οφθαλμών

της Μαρίας Πετρίδη Παραγωγοί + προϊόνταΦάρμα Μπράλου, κρέας, πουλερικά

Σε ένα φιλικό τραπέζωμα, από αυτά που τρως μέχρι λιποθυμίας, γνωρίστηκα με τα προϊόντα της Φάρμας Μπράλου. Η οικοδέσποινα, που γνωρίζει ότι δεν είμαι φαν της κρεατοφαγίας, με πήρε από το χεράκι στην κουζίνας της και μου έκανε λεπτομερή ξενάγηση στα υλικά της έτσι ώστε να με πείσει να δοκιμάσω, χωρίς στραβομουτσουνιάσματα, τα καλούδια που σιγοψήνονταν στις κατσαρόλες της. 

Βλέπετε, η αλήθεια είναι ότι τρώω κρέας αραιά και πού, καθώς θεωρώ πως η βιομηχανία κρέατος δεν μας προσφέρει κι ό,τι καλύτερο από πλευράς ποιότητας. Τα ζώα τους καταπίνουν δεκάδες κιλά αντιβιοτικά, παραφουσκώνονται με ορμόνες, ζούνε σε φοβερά βασανιστικές συνθήκες και θανατώνονται με αδιανόητα σκληρό τρόπο. Όλα αυτά «κλωτσάνε» τόσο στην ευαισθησία μου όσο και στη λογική μου, που μου λέει πως το κρέας ενός ζώου που έχει υποφέρει και δυστυχήσει τόσο, μα τόσο πολύ, είναι γεμάτο όχι με θεωρητική και μόνο αρνητική ενέργεια αλλά καθαρόαιμη χημεία και τοξίνες.

Ευτυχώς όμως και αυτός ο κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του και μία από αυτές είναι η Φάρμα Μπράλου, όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο αγνά και φιλικά, τόσο για τα ζώα όσο και για τον οργανισμό μας. Δημιουργός της είναι ο κύριος Δάμης Πειθής και, όπως αναφέρει στο site της φάρμας, η ιδέα σκάλωσε στο μυαλό του όταν πριν από 6 χρόνια αντίκρισε απ’ το μπαλκόνι ενός φιλικού σπιτιού στον Μπράλο, τη θέα του κάμπου και των βουνών : «Εκεί οραματίστηκα τη δημιουργία μιας φάρμας. Σκέφτηκα τα χρόνια μου στην Αγγλία, την επαφή μου με τη φύση, τις αγγλικές φάρμες και τα κυνήγια. Θέλησα αμέσως να φτιάξω κάτι αντίστοιχο στην ελληνική ύπαιθρο, με αναφορές στην αγγλική φύση. Με αυτό το πρότυπο της φάρμας, τις αρχές και τις συνήθειες σεβασμού στα ζώα και τη γη, των εκεί γεωργών και κτηνοτρόφων. Μετά από πολλή προσπάθεια και αφού ανέπτυξα το όνειρό μου σε φίλους, ενώσαμε τις δυνάμεις μας κι όλο αυτό με τον καιρό έγινε πραγματικότητα.»

Κάπως έτσι άφησε πίσω του τη ζωή στο Λονδίνο και τα ναυτιλιακά και καταπιάστηκε με πέτρες και χώματα και μοσχαράκια και πρόβατα και κατσίκια και γουρουνάκια και κότες και πάπιες και φασιανούς και ορτύκια, με στόχο να δώσει στους καταναλωτές καθαρά και γευστικά προϊόντα. Έτσι, λοιπόν, όλα τα ζώα και πουλερικά στη Φάρμα Μπράλου μεγαλώνουν χωρίς αντιβιοτικά, χωρίς ορμόνες, ζούνε σε συνθήκες ελεύθερου σταβλισμού και τρέφονται με 100% φυτικές τροφές που δεν περιέχουν ζωικά πρόσθετα - στη φάρμα καλλιεργείται σιτάρι, καλαμπόκι, βρώμη, κριθάρι, τριφύλλι, λούπινα και βίκο για την τροφή των ζώων κατά τους μήνες που δεν υπάρχει πρασινάδα στα χωράφια ώστε να βόσκουν ελεύθερα. Και όταν έρθει αυτή η δύσκολη ώρα της θανάτωσης, η διαδικασία γίνεται σε  σφαγείο υψηλής ποιότητας, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές έτσι ώστε τα ζώα να έχουν μια όσο το δυνατόν ανώδυνη θανάτωση.

Και μπορεί εμένα το θέμα της θανάτωσης των ζώων να με φρενάρει από το να ενθουσιαστώ 1000% και να ξεκινήσω να τρώω αβασάνιστα κι ανέμελα μπριζόλες, όμως ειλικρινά θεωρώ ότι όσοι τρώνε κρέας θα πρέπει να αναζητήσουν προμηθευτές  σαν τον κύριο Δάμη Πειθή. Προμηθευτές που σέβονται και φροντίζουν τα ζώα που πρόκειται να γίνουν τροφή μας.

Το γεγονός δε ότι η Φάρμα Μπράλου είναι ανοιχτή σε όλους μας για επίσκεψη και ξενάγηση, υπογραμμίζει όλη αυτή τη φιλοσοφία της καθαρής και έντιμης διαδικασίας. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη πρώτη ύλη για τη διατροφή μας - και γενικώς για τη ζωή μας - από αυτά τα δύο.

Τα προϊόντα της Φάρμας Μπράλου μπορείτε να τα βρείτε στο κρεοπωλείο του κυρίου Πειθή στην Αθήνα (Αλαμάνας 24, Ν. Ιωνία, 210 2713126) και  στο eshop του farmabralou.gr.

Δείτε το προφίλ της Μαρίας Πετρίδη στο protagon.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'