Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Οκτώβρης: πάμε μια βόλτα στο μποστάνι

του Άντυ Παξινού Wikiμποστάνι, καλλιέργεια, φθινόπωρο, Οκτώβρης, πιπεριές, μπάμιες, γκότζι μπέρι, πασιφλόρα, μπανανιά, λούφα, καλαμπόκι, αστική κηπουρική

«Οκτώβρης - Οκτωβροχάκης το μικρό καλοκαιράκι» λέει η παιδική παροιμία και, πράγματι, ο Οκτώβρης μπορεί να μπήκε, όμως στο μποστάνι μου οι εποχές τρέχουν αλλιώς, το καλοκαίρι καλά κρατεί: μελιτζάνες, πιπεριές και μπάμιες, καλαμπόκια και μπανάνες. Ελάτε, λοιπόν, μαζί μου για μια βόλτα πριν πιάσουν κρύα και πρωτοβρόχια. 

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Μελιτζάνα τσακώνικη: Όταν κόβουμε τις μελιτζάνες πρόωρα, εκτός του ότι θα είναι πιο γλυκές, βοηθάμε και το φυτό να αναπτύξει περισσότερους καρπούς.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Η πιπεριά, ένα από τα πιο εύκολα φυτά να καλλιεργηθούν στο κλίμα της χώρας μας, καθώς αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ξηρασίες. Γι' αυτό τον λόγο είναι πολύ εύκολο να εξασφαλίσουμε μια ικανοποιητική σοδειά χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα και χώρο.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Το πανέμορφο άνθος της μπάμιας. Ένα επίσης εύκολο στην καλλιέργεια φυτό για το κλίμα μας. Χωρίς πολύ κόπο μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία να τρεφόμαστε από τους ασύγκριτους γευστικά, φρέσκους καρπούς του μποστανιού μας.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Το ανθεκτικό φυτό γκότζι, με τους μικροσκοπικούς καρπούς του αλλά πολύ πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ο καρπός της πασιφλόρας ή ρολογιάς, ένα πολύ νόστιμο και εύκολο στη καλλιέργεια φρούτο.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Η ευχάριστη έκπληξη του καλοκαιριού: η μπανανιά μου, μετά από τέσσερα χρόνια καλλιέργειας, μού πρόσφερε τις πρώτες μπανάνες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ο ανώριμος καρπός της λούφας. Όταν μεγαλώσει και ξεραθεί, θα κρύβει μέσα στη φλούδα, ως δώρο, ένα φυσικό φυτικό σφουγγάρι.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ποικιλίες παραδοσιακών καρπών από την Αμερικάνικη ήπειρο. Ντομάτες Brandywine και Cherokee purple, καλαμπόκι μαύρο από το Περού.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ποικιλίες καλαμποκιών: μερικές για ψήσιμο, άλλες για βράσιμο ή αλεύρι και λίγες για ποπ-κορν.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ο χρήσιμος κατιφές. Εκτός από το να προστατεύει το μποστάνι μας από ανεπιθύμητα έντομα, μας προσφέρει και τα πανέμορφα άνθη του, που τρώγονται στη σαλάτα και περιέχουν ιχνοστοιχεία ωφέλιμα για την υγεία και την ομορφιά του δέρματός μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'