Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπιφτέκια με καρύδια και κόκκινο λάχανο

της Αμαλίας Λογαρά Συνταγέςμοσχάρι, μπιφτέκια, κόκκινο λάχανο, κρεμμύδια

Τα λες και μπέργκερ. Είναι φαγητό χειμωνιάτικο, με λεπτή γεύση, που την δίνει το κόκκινο, γλυκόξινο και πικάντικο λάχανο. Αλλά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια προσθέτουν την ιδιαίτερη γλυκύτητά τους ενώ το ψημένο καρύδι απογειώνει τη γευστική πρόταση.

Υλικά για τα μπιφτέκια:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο ελαφρώς
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ψίχα ψωμιού, μουλιασμένη σε νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 αυγό
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ρίγανη προαιρετικά (ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλετε) 

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε δύο κουταλιές λάδι, να μαλακώσει ελαφρώς. Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά, μαζί και το σοταρισμένο κρεμμύδι. Ζυμώστε και πλάστε λεπτά μπιφτέκια. Ψήστε τα στη σχάρα με πολλή προσοχή ή στον φούρνο για μεγαλύτερη ευκολία (στους 180°C, να ροδίσουν ελαφρώς).

Κόκκινο λάχανο - Υλικά:

  • 1 μικρό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 ξινόμηλα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κούπα λάδι
  • ¼ της κούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 6-8 κόκκους κεδρόμηλο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγα ψημένα καρύδια για το γαρνίρισμα

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και βάλτε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέστε το κόκκινο λάχανο και την καυτερή πιπεριά. Αλατοπιπερώστε, βάλτε τα κεδρόμηλα και τη δάφνη και ανακατέψτε. Μόλις πέσει ο όγκος τους, προσθέστε τα ξυνόμηλα. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά ακόμα, πασπαλίστε με τη μαύρη ζάχαρη και σβήστε με το ξύδι. Χαμηλώστε πολύ τη φωτιά και αφήστε να μαλακώσει λίγο ακόμα το λάχανο. (Μπορείτε να το σερβίρετε και με ψημένα λουκάνικα, μπριζόλες ή χοιρινό.) 

Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 - 3  κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη
  • αλάτι, πιπέρι

Βάλτε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέστε τα κρεμμύδια. Αλατίστε τα και, μόλις μαραθούν, πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και το πιπέρι. Σβήστε με το ξύδι. Ανακατέψτε λίγο και κατεβάστε το από τη φωτιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αμαλίας Λογαρά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'