Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Οι γλώσσες ταιριάζουν με μανιτάρια

της Αλέκας Κυφιώτη Συνταγέςψάρια, γλώσσες, μανιτάρια

Δοκίμασα αυτή τη συνταγή με μεγάλη επιφύλαξη. Ο συνδυασμός της γλώσσας με τα μανιτάρια δεν μου πολυγέμιζε το μάτι αλλά, όπως αποδείχτηκε, έπεσα έξω. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που με εντυπωσιάζει αυτό το είδος του ψαριού. Πριν από πολλά χρόνια είχα δοκιμάσει να φτιάξω ένα πιάτο με γλώσσες που τις έβραζα σε γάλα και τις σερβίριζα με σπανάκι ποσέ. Δεν θυμάμαι πια πώς τις έφτιαχνα θυμάμαι όμως ότι ήταν εξαιρετικά νόστιμες. Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, τα μανιτάρια σωτάρονται στο λάδι όπου έχουμε τηγανίσει προηγουμένως τις γλώσσες. Τα σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το τελευταίο touch, ο ψιλοκομμένος, φρέσκος μαϊντανός, απογειώνει τη γεύση. Και κάτι ακόμα: είναι ένα γρήγορο, εύκολο πιάτο που ετοιμάζεται σε ένα τέταρτο. Αρκεί, βέβαια, να έχεις τα υλικά στο ψυγείο.

Υλικά

  • 6 γλώσσες
  • 1 σκαφάκι μανιτάρια
  • τον χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 5-6 κουταλιές αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Αφαιρείτε την πέτσα από τις γλώσσες, αν δεν το έχει ήδη κάνει ο ψαράς. Τις πλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις αλευρώνετε με το αλεύρι στο οποίο έχετε ανακατέψει το αλατοπίπερο.

Καθαρίζετε τα μανιτάρια. Εγώ τα ξεφλουδίζω. Τηγανίζετε τις γλώσσες στο ελαιόλαδο και τις αραδιάζετε στην πιατέλα. Καθαρίζετε το τηγάνι από τυχόν υπολείμματα ψαριού ή αλευριού, προσθέτετε το βούτυρο και σωτάρετε για πέντε περίπου λεπτά τα μανιτάρια. Τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού και το κονιάκ, τα αφήνετε για άλλα πέντε λεπτά στη φωτιά και στη συνέχεια τα περιχύνετε πάνω από τις γλώσσες.

Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και προσφέρετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αλέκας Κυφιώτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'