Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα κρητικά: κουνέλι στο κρασί

της Ευφροσύνης Κάτσουνα Συνταγέςκρητική κουζίνα, κουνέλι, κρασί, θυμάρι

Το κουνέλι το τρώμε πολύ στην Κρήτη. Ειδικά όταν είναι σπιτικό είναι ακόμη καλύτερο, αν και το κρέας του μπορεί να είναι λίγο πιο σκληρό. Μέχρι τώρα το έχουμε παντρέψει σε προηγούμενες συνταγές με ελιές και με κολοκύθια και πατάτες. Δεν γίνεται όμως να μη σας δώσω την απόλυτη συνταγή για κουνέλι που απαιτεί μόνο τρία υλικά: Κρασί ντόπιο, ελαιόλαδο και πολύ θυμάρι για το τέλος. Βασικός κανόνας είναι φυσικά να αφιερώσετε τον χρόνο ψησίματος που του χρειάζεται γιατί καθορίζει πολύ το αποτέλεσμα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο ή και με ρύζι. Προσωπικά το απολαμβάνω σκέτο, χωρίς συνοδεία, επειδή είναι πολύ δυνατός μεζές και δεν θέλω να το μπερδεύω. Το κακό όμως είναι ότι δεν «φτουράει» μόνο του, όπως λέμε εδώ, δηλαδή δεν χορταίνει μια παρέα όταν το σερβίρουμε σκέτο. Αν δεν τρώτε το κουνέλι, μπορείτε εναλλακτικά να μαγειρέψετε με τον ίδιο τρόπο κοτόπουλο ή χοιρινό.

Κουνέλι στο κρασί

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • μισό λίτρο κρασί κόκκινο σπιτικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπόλικο θυμάρι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι με βαρύ πάτο. Τσιγαρίζουμε το κουνέλι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Όπως είναι δυνατή τη φωτιά, το σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι το κρέας να χωρίζει απο το κόκκαλο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με πολύ θυμάρι. Σερβίρεται ζεστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ευφροσύνης Κάτσουνα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'