Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ποντάρω στο πράσινο!

της Λεονί Σταφυλά Συνταγέςμπρόκολο, ροκφόρ, λουκάνικο

Την ώρα που σκόρπιζα πάνω από την αχνιστή μυρωδάτη σούπα από μπρόκολο τα φετάκια του λουκάνικου που είχα ψήσει για να γίνουν τραγανά, συνειδητοποίησα τι έκανα: Πρόσθετα μια ανθυγιεινή νότα στο πιο υγιεινό πράσινο λαχανικό! Δεν πτοήθηκα πάντως, την απόλαυσα μέχρι την τελευταία κουταλιά!

Σούπα μπρόκολο με ροκφόρ

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κλαράκι θυμάρι
  • λίγο λάδι
  • 1 μικρό κεφαλάκι μπρόκολο
  • 100 γρ. ροκφόρ (ή στίλτον ή μπλε τυρί)
  • αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά για το σερβίρισμα: κρουτόν ή χοντροκομμένα καρύδια ή τραγανά φετάκια λουκάνικο ή τρίμματα ψωμιού ανακατεμένα με θυμάρι, λάδι και λιωμένο σκόρδο περασμένα στο τηγάνι να ξεροψηθούν.

Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την πατάτα σε μικρά κυβάκια και τα κοτσανάκια από το μπρόκολο και
συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τα σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν, 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα βράζουμε άλλα 20 λεπτά. Με τη ράβδο-μπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά καλά. Προσθέτουμε τα 3/4 του ροκφόρ θρυμματισμένο και ανακατεύουμε να λιώσει.

Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και μοιράζουμε από πάνω θρυμματισμένο το υπόλοιπο ροκφόρ και όποιο από τα (προαιρετικά) συνοδευτικά διαλέξουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Λεονί Σταφυλά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'