Σοκολατόπιτα σε 15 λεπτά
Είχα μια απρόσμενη πρόσκληση για δείπνο. Αν και ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος, έπρεπε να φτιάξω κάτι να πάω, όπως συνηθίζεται. Αποφάσισα, λοιπόν, να φτιάξω μια σοκολατόπιτα μέσα σε μόνο 15 λεπτά. Η σοκολάτα μπορεί να μην αποτελεί... συστατικό κατατεθέν της καλοκαιρινής κουζίνας αλλά είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε δύο πακέτα μπισκότα τύπου digestive των 250 γρ.
Λιώνουμε 70 γρ. κουβερτούρα σε 150 γρ. βούτυρο στο τηγάνι
και έπειτα ανακατεύουμε τα μπισκότα με το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε σε μίξερ ένα κουτί ρικότα (ή μασκαρπόνε) με 250 γρ. σαντιγύ. Προσθέτουμε 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, 2 σφηνάκια κονιάκ, 1 κουταλιά σούπας κακάο και 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση.
Για τον στολισμό:
20 γρ. χρωματιστή τρούφα.
Μετά από 2 ώρες στο ψυγείο, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
*Η Έβελυν Φώσκολου είναι φωτογράφος.