Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γρήγορο cheesecake στο ποτήρι

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςγλυκά, επιδόρπιο, cheesecake, ανθότυρο, μαρμελάδα φράουλα, μπισκότα, σπιτικό cheesecake, εύκολο cheesecake, γρήγορο γλυκό

Όλα αυτά τα γλυκά και τα φαγητά που χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για να γίνουν πραγματικότητα είναι το καλύτερό μου. Κοινώς δεν θέλω πολύ φασαρία, ανακατωσούρα και σπατάλη ενέργειας. Αφού, λοιπόν, έπειτα από ώριμη (!) σκέψη, έφτιαξα ένα καζάνι μαρμελάδα φράουλα, για να έχουμε γενικά, είπα να την τιμήσω στα γρήγορα. Τι καλύτερο από ένα cheesecake. Αυτό το γλυκό δεν ξέρω πόσες φορές το έχω φτιάξει, μα ποτέ δεν το βαριέμαι. Εύκολο, τέλειο στη γεύση και άψογο στην εμφάνιση.

Photo: colleen-kitchentherapy.blogspot.gr
Photo: colleen-kitchentherapy.blogspot.gr

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive
  • 80-100 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)

Για την κρέμα:                                                                                                                                                                          

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (φρέσκια)

Για τη διακόσμηση - και όχι μόνο!

  • 200 - 250 γρ.μαρμελάδα φράουλα 

Τρίβουμε τα μπισκότα στo σχετικό μηχανηματάκι της κουζίνας μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αυτό το μείγμα που μας προέκυψε το στρώνουμε σε μπολάκια ή χαμηλά ποτηράκια (με πάχος περίπου 1 cm). Τα βάζουμε στο ψυγείο να δροσιστούν και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Χτυπάμε στο μιξεράκι το ανθότυρο αρχικά μόνο του και στη συνέχεια με τον μισό χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το υπόλοιπο λεμόνι και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε λίγο ακόμα και είμαστε έτοιμοι. Βάζουμε στο κάθε ποτηράκι μια ποσότητα κρέμας τέτοια ώστε να χωράει η μαρμελάδα και να μένει και λίγο κενό.

Photo: colleen-kitchentherapy.blogspot.gr
Photo: colleen-kitchentherapy.blogspot.gr

Στρώνουμε την επιφάνεια και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, μπορούμε να βάλουμε τη μαρμελάδα απο πάνω και επιτέλους να το απολαύσουμε!

Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη μαρμελάδα, αν θέλετε, όπως το δαμάσκηνο ή το βερίκοκο - του πάει πολύ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'