Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μακαρονάδα για τύπους camping και μη

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςμακαρόνια, μακαρονάδα, φέτα, ντομάτα, σάλτσα ντομάτα, ωμή σάλτσα, σκόρδο, βασιλικός

Καλοκαιράκι για τα καλά και ο Έλληνας, παρόλο το «χαστούκι» της κρίσης που έχει φάει, θα τις πάει τις διακοπές του. Όχι χλιδή βέβαια για όλους, αλλά διακοπές θα γίνουν για τους περισσότερους - έστω και για λίγο. Για μένα υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για να γίνουν διακοπές οπωσδήποτε: πρώτον γιατί ζούμε στον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα και που πολλοί ζηλεύουν, και δεύτερον είναι αλήθεια πως αν δεν αλλάξουμε παραστάσεις «τον χειμώνα που 'ρχεται δεν θα τον πηδήσουμε» όπως λέει και ο ποιητής. Μα παραλία με σκηνή, μα βουνό με ποταμάκι από δίπλα, μα το χωριό του παππού και της γιαγιάς που ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι υπάρχει... κάτι αρχίζει να γίνεται. Λιτά λοιπόν και χαλαρά, με ένα γκαζάκι και μια κατσαρόλα, ας φτιάξουμε τη μακαρονάδα των διακοπών με συνοπτικές διαδικασίες.

savoringeverybite.com
savoringeverybite.com

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (Νo6)
  • νερό (για το βράσιμο)
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 500-600 γραμμ. ντομάτες σχετικά ώριμες
  • 100 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. φέτα ή σφέλα κομμένη σε κυβάκια ή τριμμένη χοντρά στο χέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομματάκια)
  • φρέσκο βασιλικό (μερικά φύλλα)
  • αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τη σάλτσα μας, γιατί θα χρειαστεί λίγη αναμονή για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους, μιας και είναι ωμή. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια (περίπου όπως στη σαλάτα), κόβουμε και τον βασιλικό με το χέρι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ σχετικά ευρύχωρο.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα 2/3 από το ελαιόλαδο και το σκόρδο, ανακατεύουμε τα υλικά μας, σκεπάζουμε τη σάλτσα μας και την αφήνουμε στην άκρη για λίγο, ώστε να γίνει το μπέρδεμα των υλικών που λέγαμε παραπάνω (περίπου μία ώρα αναμονής είναι καλά).

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο ή όπως μας αρέσουν.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τους ρίχνουμε λιγο ελαιόλαδο (το 1/3 που έχουμε κρατήσει). Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί.

Καλή όρεξη, λοιπόν, και αν δεν βρείτε βασιλικό του πάει πολύ και η ρίγανη, καθώς επίσης και το κρεμμύδι αν δεν υπάρχει σκόρδο.

Κοινώς, αυτοσχεδιάστε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'