Cheesecake με σοκολάτα τριών λογιών
Το cheesecake είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Σε αυτήν εδώ τη διασκευή, συνδυάζεται με την άλλη μεγάλη μου αγάπη, τη σοκολάτα γάλακτος.
Γίνεται εύκολα και γρήγορα και, όσο ο καιρός ζεσταίνει, μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό βανίλια (ή όποιο άλλο προτιμάτε) ή δροσερές, φρέσκες φράουλες. Μεγάλο ντεζαβαντάζ του το γεγονός ότι, εκτός από πλούσιο σε γεύση, είναι πλούσιο και σε θερμίδες.
Οπότε αν είστε από τους ανθρώπους που για χάρη της παραλίας προσπαθούν να αντισταθούν στους πειρασμού, απομακρυνθείτε από τους υπολογιστές σας τώρα. Αυτή η συνταγή θα σας κολάσει.
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 80 γρ. βούτυρο
- 3 κ.τ.σ. πραλίνα σοκολάτας
- 1 φλ. φουντούκια ή αμύγδαλα ασπρισμένα και ανάλατα
Για την κρέμα
- 750 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. μασκαρπόνε)
- 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Αφήνουμε το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα, πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του γλυκού, ώστε να μαλακώσει και να μπορούμε να το «δουλέψουμε».
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα την πραλίνα και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε το μίγμα και στη συνέχεια το απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Για να στρωθεί ακόμα καλύτερα, μπορούμε να το πατικώσουμε με ένα ποτήρι. Το τοποθετούμε στο ψυγείο (ιδανικά για περίπου 40 λεπτά) και συνεχίζουμε με την κρέμα μας.
Λιώνουμε σε ένα μπαιν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και, μόλις είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά και, όταν πια το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί, το απλώνουμε πάνω στη βάση των μπισκότων. Λιώνουμε την κουβερτούρα και προσεκτικά την περιχύνουμε πάνω από την κρέμα.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 2½ ώρες. Αν μείνει και λίγο παραπάνω, ακόμα καλύτερα. Αλλά, θα μου πείτε, ποιος κρατιέται;