Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γλυκό από ψυγείο: ζελέ, φρούτα και παγωτό γιαούρτι

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςζελέ, παγωτό γιαούρτι, κρέμα με γιαούρτι, ροδάκινο, σταφύλι, γλυκό ψυγείου, εύκολο γλυκό, γλυκά, επιδόρπιο, γιαούρτι

Ζέστη πάλι. Και υγρασία. Θέλεις κάτι γλυκό αλλά επίσης ελαφρύ και δροσιστικό. Οπως αυτό το ζελέ με φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, κρέμα και παγωτό γιαούρτι, με τις διαφορετικές υφές, γεύσεις και θερμοκρασίες που μπλέκονται απαλά μέσα στο στόμα και ξαφνιάζουν ευχάριστα τον ουρανίσκο. Είναι ένα γλυκό ψυγείου που δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να το ψήσεις. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, απλώς θέλει τον χρόνο του μέχρι να πήξει καλά.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Υλικά

Για το ζελέ:

  • 1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι (ή ό,τι άλλο θέλετε)
  • 200 ml καυτό νερό
  • 200 ml παγωμένο νερό
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 1 ροδάκινο
  • 1 τσαμπί σταφύλια χωρίς κουκούτσι

Για την κρέμα:

  • 1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
  • 200 ml καυτό νερό
  • 200 ml παγωμένο νερό
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)

Για το παγωτό γιαούρτι:

  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη

Ετοιμάζω το παγωτό γιαούρτι. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και λίγη ζάχαρη άχνη. Προσθέτω το γιαούρτι, ξαναχτυπάω μέχρι να αναμειχθούν καλά και βάζω το μπολ στην κατάψυξη. Κάθε 1-2 ώρες το βγάζω από την κατάψυξη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να λιώσουν οι κρύσταλλοι που έχουν εντωμεταξύ δημιουργηθεί. Ο Στέλιος Παρλιάρος, ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης και αγαπημένος όλων, λέει ότι πρέπει να επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία έξι φορές. (Επειδή όμως είμαι λιχούδω και βιαστική το έκανα μόνο τρεις φορές και ευτυχώς βγήκε καλό).

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Ετοιμάζω το ζελέ. Διαλύω το περιεχόμενο στο καυτό νερό, προσθέτω το κρύο νερό και τον χυμό του μισού λεμονιού και ρίχνω το υγρό σε φόρμα στην οποία προσθέτω επίσης ψιλοκομμένο ροδάκινο και ρόγες σταφυλιού. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη.

Ετοιμάζω την κρέμα. Φτιάχνω άλλη μια δόση ζελέ, ρίχνω το γιαούρτι, ανακατεύω καλά και βάζω το μπολ στο ψυγείο. Οταν παγώσει το ζελέ με τα φρούτα και σταθεροποιηθεί, ρίχνω από πάνω την κρέμα γιαουρτιού και την αφήνω μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Σερβίρω. Βυθίζω τη φόρμα σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό, ώστε να ξεκολλήσει το γλυκό από την επιφάνειά της, αναποδογυρίζω σε πιατέλα, et voilà.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'