Εύκολα τυροπιτάκια κουρού
Τυροπιτάκια κουρού. Εύκολα, νόστιμα, γρήγορα. Ετοιμάζεις και μερικά παραπάνω, τα βάζεις στην κατάψυξη, σηκώνεσαι το πρωί 20 λεπτάκια νωρίτερα, τα ψήνεις και τα παίρνουν τα παιδιά σου φρεσκοψημένα για το σχολείο.
Να, δες πώς γίνεται! Σ' ένα μπολ βάζεις τρεις γερές κουταλιές γιαούρτι, 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι και αλεύρι φαρίνα τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη (δεν θα χρειαστείς παραπάνω από μισό κιλό, με τίποτε).
Σ’ ένα μπολ βάζεις τριμμένη φέτα, τριμμένα κίτρινα τυριά (ή ό,τι άλλο τυρί σου βρίσκεται εκείνη τη μέρα στο ψυγείο σου), ρίχνεις κι ένα αυγουλάκι, ρίχνεις και λίγο πιπεράκι κι έτοιμη η γέμιση. Τα αλείφεις με τον κρόκο ενός αυγού και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για λιγότερο από μισή ώρα. Θα τα δεις. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, είναι έτοιμα.
Κατά προτίμηση τρώγονται ζεστά. Για αυτό και σου είπα να σηκωθείς 20 λεπτά νωρίτερα αν είναι να τα στείλεις στο σχολείο.
*Η συνταγή είναι από το blog της MamaTsita