Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ντιπ με κοπανιστή, του ντιμπέιτ και των εκλογών

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςντιπ, κοπανιστή, κατίκι, γιαούρτι, λαχανικά, αφυδατωμένα λαχανικά, εκλογές 2015

Η κοπανιστή το κάνει πικάντικο, το γιαούρτι το δροσίζει, το κατίκι του δίνει σπιρτάδα. Είναι ένα πεντανόστιμο ντιπ που ταιριάζει πολύ με πολύχρωμα λαχανικά και πολύσπορα κριτσίνια. Είναι η εξέλιξη ενός ντιπ με γιαούρτι και ροκφόρ που έφτιαχνα παλιότερα και είχε τεράστια επιτυχία σε κάθε μας συγκέντρωση. Εδώ και έναν χρόνο, όμως, από τότε δηλαδή που γνώρισα την κοπανιστή στην υπέροχη εκδήλωση που οργανώθηκε πέρσι το φθινόπωρο στη Μύκονο, αντικαθιστώ το ροκφόρ στις συνταγές μου με αυτό το μοναδικό τυρί. 

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Σε μια πρόσφατη βόλτα στην Ευριπίδου για να προμηθευτώ μπαχαρικά, βρήκα αφυδατωμένα λαχανικά οπότε αποφάσισα να το εμπλουτίζω. Έβαλα επίσης νιφάδες καυτερής πιπεριάς γιατί άλλο το πικάντικο της κοπανιστής και άλλο της πιπεριάς. Έτσι προέκυψε το ντιπ του ντιμπέιτ, που θα το κάνω και το βράδυ των εκλογών.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι (240 γρ.) κατσικίσιο γιαούρτι
  • 2 (φουσκωτές) κουταλιές της σούπας κατίκι Δομοκού
  • 1 (φουσκωτή) κουταλιά της σούπας κοπανιστή
  • 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα λαχανικά
  • ½ κουταλάκι νιφάδες καυτερής πιπεριάς
  • μερικές σταγόνες ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ βάζω τα αποξηραμένα λαχανικά μαζί με λίγο νερό και τα αφήνω να ενυδατωθούν και να μαλακώνουν.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, την κοπανιστή και το κατίκι. Τα περνάω από σίτα ώστε ομογενοποιηθούν πιο εύκολα. Σουρώνω τα λαχανικά, τα προσθέτω στο μείγμα του γιαουρτιού, προσθέτω επίσης τις νιφάδες της καυτερής πιπεριάς, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά. Βάζω το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Σερβίρω το ντιπ με κριτσίνια πολύσπορα, κρίκους με καρότο και μπόλικα λαχανικά. Κόβω αγγουράκι, κολοκυθάκι, καρότο, πιπεριά κόκκινη και πράσινη σε μπαστουνάκια, μπρόκολο και κουνουπίδι σε μπουκετάκια και μεγάλα άσπρα μανιτάρια σε ροδέλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'