Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ecotrophelia 2015: η MarmΕλλada του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Μιλάνο

WikiEcotrophelia 2015, ελληνικά προϊόντα, διακρίσεις, ΤΕΙ Θεσσαλίας, MarmΕλλada

Ποιο θα είναι το μέλλον της διατροφής και ποιες οι κύριες τάσεις στην κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη - ένα από τα σοβαρά θέματα που θα συζητηθούν στο Μιλάνο στις 5 & 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “EXPO MILAN 2015: Feeding the Planet, Energy for Life”. Σε αυτή τη διεθνή εκδήλωση, από ελληνικής πλευράς, παίρνει μέρος η ομάδα  του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η οποία στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015, είχε αναδειχθεί ικανή να διαγωνισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το προϊόν της «MarmΕλλada». Η Κική Τριανταφύλλη είχε σπεύσει στη σχετική έκθεση για να δοκιμάσει και να καταγράψει την περίφημη βιολογική μαρμελάδα των φοιτητών. Πρόκειται για ένα προϊόν, που μαζί με άλλα ευρωπαϊκά καινοτόμα προϊόντα διατροφής, από 15 εθνικές ομάδες, καλείται να αναδείξει τις επιδόσεις της ελληνικής καινοτομίας στα είδη διατροφής.

φωτό: Κική Τριανταφύλλη
φωτό: Κική Τριανταφύλλη

Ο Διαγωνισμός ECOTROPHELIA διόργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους έλληνες φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει φυτώριο καινοτόμων ιδεών για την εγχώρια βιομηχανία ειδών διατροφής.

Σημειώνεται ότι το «MarmΕλλada», που χάρισε το 1ο βραβείο στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, αποτελεί μια καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα, με ευχάριστη γεύση και υφή, που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και κολοκύθες χωρίς καθόλου πρόσθετα σάκχαρα ή συντηρητικά. Το προϊόν, το οποίο παρασκευάζεται στην Καρδίτσα, έχει μειωμένες θερμίδες, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες.

Αναφερόμενος στην ελληνική διεθνή συμμετοχή του ΤΕΙ Θεσσαλίας ο κύριος Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, μετέφερε τις ευχές όλων για καλή επιτυχία και τόνισε: «Είμαστε παραπάνω από αισιόδοξοι για την ελληνική συμμετοχή καθώς η ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει εργαστεί σκληρά και έχει αναπτύξει ένα πραγματικά εντυπωσιακό προϊόν, καθόλα καινοτόμο». Και συνέχισε τονίζοντας: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί ο Διαγωνισμός ECOTROPHELIA έχει αποδειχτεί ως μια καταπληκτική αφορμή να αναδειχθεί η δημιουργικότητα και η καινοτομία των φοιτητών και των ερευνητικών ομάδων μας, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική του χώρου μας στο εξωτερικό αλλά και ένα θετικό πρόσωπο για την Ελλάδα. Πάγια πεποίθησή μας άλλωστε είναι ότι η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες που τις αναδεικνύουν».

Υπογραμμίζεται ότι η ελληνική αποστολή θα παρουσιάσει το προϊόν της μαζί με τις υπόλοιπες 15 εθνικές ομάδες (Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία) με στόχο το «MarmΕλλada» να ξεχωρίσει για την καινοτομία, τη γεύση και τη διατροφική αξία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'