Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ξίδι αρωματισμένο με καυτερές πιπεριές

της Ξανθής Μπαξεβάνη Κάντο μόνος σουξύδι, πιπεριές, αλάτι, καστανή ζάχαρη

Πολύ απλή συνταγή, χρειάζεται να το περιμένεις μόνο αρκετές ημέρες. Φτιάξε το τώρα και θα έχεις τον χειμώνα ένα απίθανο ξίδι αρωματισμένο με τις καυτερές πιπεριές και, κοίτα, τις πιπεριές δεν τις πετάς, θα τις χρησιμοποιήσεις σε φαγητά ή σάλτσες. Εγώ το έφτιαξα τώρα και θα είναι έτοιμο για το bazaar των Δρόμων Ζωής τον Δεκέμβρη. Μην ξεχάσεις να έρθεις, θα βρεις και τόσα άλλα καλούδια εκεί από μένα και πολλούς άλλους εθελοντές που δουλεύουμε ασταμάτητα για τον σκοπό αυτό.

photo: Ξανθή Μπαξεβάνη
photo: Ξανθή Μπαξεβάνη

Για το ξίδι θα χρειαστείς:

  • ένα καλό ξίδι - εγώ έβαλα σπιτικό δικό μου
  • πιπεριές καυτερές μικρές
  • καστανή ζάχαρη
  • αλάτι
  • καθαρά μπουκάλια των 250 ml

Πως θα το φτιάξεις:

Πλύνε καλά τα μπουκάλια και στέγνωσέ τα στον φούρνο στους 100 βαθμούς και αέρα για 10 λεπτά. Γέμισε μέχρι τη μέση με ξίδι. Πρόσθεσε 10 πιπερίτσες καυτερές, αφού τις έχεις πλύνει και σκουπίσει, σε κάθε μπουκάλι. Πρόσθεσε σε κάθε μπουκάλι από μια κοφτή κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη και μια αλάτι.

Συμπλήρωσε με ξίδι μέχρι πάνω το μπουκάλι και κλείσε το  καλά. Άφησέ το για δυο μήνες σε σκιερό μέρος πριν το ανοίξεις.

  • Αν θέλεις χάραξε λίγο τις πιπεριές πριν τις βάλεις στο μπουκάλι (προσοχή - φόρεσε γάντια όταν χειρίζεσαι τις πιπεριές)
  • Μπορείς να βάλεις λευκό ξίδι ή και μηλόξιδο

*Η Ξανθή Μπαξεβάνη διατηρεί το blog Συνταγές της Ασπρούλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Ξανθής Μπαξεβάνη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'