Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μποστάνι: βόλτα για τη συγκομιδή του Οκτώβρη

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουμποστάνι, Οκτώβρης, συγκομιδή, λαχανικά, αστική κηπουρική

Τώρα, στις αρχές των κρύων και του χειμώνα, έφτασε επιτέλους η στιγμή να απολαύσουμε όσα σπείραμε τους μήνες του καλοκαιριού. Ελάτε, λοιπόν, να σας ξεναγήσω στο φθινοπωρινό μποστάνι μου.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Λάχανα σπαρμένα από τον Αύγουστο, έτοιμα πλέον για μεταφύτευση στο μποστάνι σε απόσταση 30 - 40 εκ. το ένα από το άλλο.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Κουνουπίδια και μπρόκολα, σπαρμένα επίσης από τον Αύγουστο, και αυτά έτοιμα για την τελική τους θέση στο μποστάνι, σε αποστάσεις 40 - 50 εκ. μεταξύ τους.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Χιχόριο με τρυφερά φύλλα σαν μαρούλι, αλλά με πικρή γεύση σαν ραδίκι, σπαρμένο κατευθείαν στο μποστάνι στην ταράτσα από τον Σεπτέμβριο.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Κουνουπίδι κόκκινο σπαρμένο από τον Ιούνιο σε δροσερό μέρος, για μια αρκετά πρώιμη σοδιά.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Σέσκουλα σπαρμένα κατευθείαν στο μποστάνι από τον Αύγουστο, με αποστάσεις 20 - 30 εκ. ανάμεσά τους.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Μάραθος ανάμεσα στα άλλα λαχανικά, για συγκαλλιέργεια αλλά και για να νοστιμίζει της σαλάτες και τα υπόλοιπα φαγητά μας.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Κολοκύθα καστανίτσα, με πορτοκαλί γλυκιά σάρκα στη βάση των καλαμποκιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'