Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Baby πράσινη σαλάτα με αχλάδια στο τεφάλ

της Κικής Τριανταφύλλη Μαγειρικές ιστορίεςσαλάτα, αχλάδι, μπλε τυρί, καρύδια, πρασινάδες, τηγάνι, Tefal, Tefal Meteor, παρουσίαση, Αλέξανδρος Παπανδρέου

Μια νόστιμη σαλάτα εποχής με καραμελωμένα αχλάδια, καρύδια και μπλε τυρί μας πρότεινε ο μάγειρος – πρεσβευτής των Tefal Meteor*, Αλέξανδρος Παπανδρέου, κατά την παρουσίαση των νέων επαναστατικών σκευών της μεγάλης γαλλικής εταιρείας.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 6-8 λεπτά

Για 4 άτομα

Υλικά

Πρασινάδες:

  • τρυφερή baby ρόκα
  • τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • τρυφερά φύλλα από παντζάρι
  • μουσταρδόφυλλα
  • φύλλα από νεροκάρδαμο
  • καυκαλήθρα

Άλλα υλικά:

  • 3 αχλάδια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 4 κουταλιές λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 150 γραμμάρια μπλε τυρί

Πλένετε καλά όλα τα σαλατικά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Καθαρίζετε τα αχλάδια και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε στα 8.

Τοποθετείτε το τηγάνι (Tefal Meteor Ø28 εκ). σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Μόλις αλλάξει το χρώμα του δείκτη Thermospot (υποδεικνύει πότε το τηγάνι είναι έτοιμο για μαγείρεμα), προθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, το λευκό βαλσαμικό ξύδι και την καστανή ζάχαρη και, μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε τα αχλάδια.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Σοτάρετε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να καραμελώσουν.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Προσθέτετε τα αχλάδια στο μπολ με τη σαλάτα μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και το μπλε τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Σερβίρετε την σαλάτα σε μεγάλα ατομικά πιάτα.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

*Tefal  Meteor

Θα το φτιάξω στο τεφάλ, λέμε, σχεδόν ποτέ στο αντικολλητικό τηγάνι. Δεν χρειάζεται. Καταλαβαίνεις αμέσως ότι πρόκειται για το νούμερο ένα στον κόσμο αντικολλητικό σκεύος που έφτιαξε πριν από 60 χρόνια, ένας Γάλλος, ο Μαρκ Γκρεγκουάρ, για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της γυναίκας του. Ηταν τόσο επαναστατικό που βγήκε αμέσως από τα στενά όρια της κουζίνας των Γκρεγκουάρ για να κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Tefal που εφάρμοσε την πρωτοποριακή τεχνολογία της επίστρωσης των σκευών με PTFE και διευκόλυνε αφάνταστα όσους μαγειρεύουν.

Η γαλλική εταιρεία, που εντωμεταξύ έχει αναπτύξει μια πλήρη γκάμα προϊόντων για την παρασκευή νόστιμου και υγιεινού φαγητού, παρουσίασε πρόσφατα την (ξέρω τι σας λέω) καταπληκτική σειρά Tefal Meteor που περιλαμβάνει τηγάνια διαφόρων μεγεθών, ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, μια βαθειά χύτρα και ένα γουόκ που κατά τη γνώμη μου είναι το απόλυτο σκεύος. Αρκεί ένα γουόκ για μαγείρεμα, δεν χρειάζεσαι κατσαρόλες και τηγάνια.

Τα Tefal Meteor, λοιπόν, είναι κεραμικά σκεύη με επένδυση πυρόλιθου, ένα φυσικό συστατικό των ορυκτών πετρωμάτων – υπάρχει στην άμμο, στο γυαλί, στα βράχια ακόμη και στους κομήτες - που ευθύνεται για τη σκληρότητά τους. Αυτά λοιπόν τα σκεύη χάρη στην νέα επαναστατική επίστρωσή τους είναι σκληρά σαν βράχος. Είναι απόλυτα ασφαλή, κατάλληλα για όλες τις εστίες ακόμη και τις επαγωγικές, αντέχουν και στο πιο ακραίο μαγείρεμα, μπορείς άνετα να βάλεις μέσα μεταλλικό εργαλείο, σπάτουλα, κουτάλι, πιρούνι ακόμη και μαχαίρι, να τα τρίψεις με σφουγγαράκι. Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, δεν χρειάζεται καν αφού δεν κολλάει τίποτα, τα υπολείμματα των τροφών γλυστρούν πάνω τους λες και είναι γυαλί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Μαγειρικές ιστορίες'