Μακαρονάδα σκορδάτη με μυζήθρα: pasta mia!
Εντάξει, πολλές φορές έχει βρεθεί στο σημείο να αναρωτηθείς “τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;” Η απάντηση σου έρχεται συνήθως αυτόματα και συνήθως είναι “θα φτιάξω κάτι πρόχειρο”. Αυτό το “κάτι πρόχειρο” παίζει ανάμεσα σε πατάτες τηγανιτές με αυγά τηγανιτά ή σε μακαρονάδα. Το δεύτερο είναι πάντοτε μια νόστιμη λύση που ως αποτέλεσμα δεν βγάζει ποτέ μα ποτέ “κάτι πρόχειρο”. Μακαρονάδα σημαίνει χαρά και νοστιμιά! Όπως αυτή εδώ, η σκορδάτη με μυζήθρα. Η σάλτσα της γίνεται στην κυριολεξία με το ανοιγόκλεισμα του ματιού. Περισσότερο χρόνο χρειάζονται τα μακαρόνια μέχρι να βράσουν, παρά η σάλτσα.
Διάβασε τι θα χρειαστείς για δύο τέτοιες “μακαρονομερίδες”:
- ½ πακέτο μακαρόνια των 500 γρ.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 (γερή) κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. μυζήθρα τριμμένη (αν δεν σ’αρέσει, βάλε παρμεζάνα)
- 1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (προαιρετικά μεν, εξαιρετική γεύση δε)
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- έξτρα τριμμένη μυζήθρα (ή παρμεζάνα)
Βράζεις τα μακαρόνια al dente. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνεις το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και προσθέτεις το πολτοποιημένο σκόρδο μαζί με τη μυζήθρα. Τα φέρνεις μια βόλτα και στη συνέχεια προσθέτεις τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό. Άλλη μια βόλτα και ρίχνεις μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια. Ανακατεύεις καλά ν’ αναμειχθούν με τη σάλτσα και σερβίρεις πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί.
Αυτή τη μακαρονάδα τη λες και... χωριάτικη γιατί σε κάθε μπουκιά απολαμβάνεις τη γεύση του βουτύρου με το άρωμα του σκόρδου και τη σπιρτάδα της μυζήθρας. Δοκίμασέ την.
Με αγάπη,
MamaTsita
Η συνταγή είναι από το blog της MamaTsita
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Η μακαρονάδα της Πέμπτης: η πιο φτωχική, η καλύτερη
- H μακαρονάδα της Πέμπτης: ημίγυμνη κι απόλυτη
- Δύο αρνήσεις μία κατάφαση - μακαρονάδα έξοχη
- Χυλοπιτάκι με σάλτσα ντομάτα, της τεμπέλας
- Εχεις αλεύρι; Κάνε ματσάτα
- Το μυστικό της μακαρονάδας του γέροντα Ευδόκιμου
- Μακαρονάδα με μπρόκολο και φέτα
- Μακαρόνια με κιμά και κεφαλογραβιέρα Ρεθύμνου