Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κεφτέδες ακόμα πιο νόστιμοι: γεμιστοί με τυρί

της Gourmelita Συνταγέςκεφτέδες, κιμάς, λευκό τυρί, γροθοτυράκι, φέτα, ξινομυζήθρα, Σύρος, έλληνες παραγωγοί

Νόστιμοι κεφτέδες, ό,τι πρέπει για ένα τραπέζι με ζεστά μεζεδάκια, γεμιστοί με υπέροχο λευκό τυρί από τη Σύρο. Το τυρί που έχω χρησιμοποιήσει για αυτούς τους κεφτέδες λέγεται “γροθοτυράκι” λόγω του σχήματός του - στρογγυλό, μοιάζει με μπουνίτσα - και προέρχεται από το παραδοσιακό τυροκομείο Ζωζεφίνος της Σύρου. Είναι το μόνο τυροκομείο του νησιού που παράγει επίσης το υπέροχο τυρί Σαν Μιχάλη με ονομασία προέλευσης, ΠΟΠ δηλαδή. Το γροθοτυράκι, λοιπόν, είναι ξινούτσικο και πάρα πολύ νόστιμο. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λευκό τυρί, αλμυρό και όχι πολύ μαλακό όμως. Φέτα, για παράδειγμα, ή ξυνομυζήθρα. Όπως και να έχει, σερβίρετε αυτά τα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές και όσοι τα φάνε θα σας λατρέψουν.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο - μοσχαρίσιο και χοιρινό
  • 100 γρ. ξινό λευκό τυρί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι - βιολογικό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ρίγανη ή/και θυμάρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα - περίπου 2 κούπες

Οδηγίες:      

Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα μας τα υλικά - ξύσμα, ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και κιμά - και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν για περίπου 15 λεπτά. Καλό θα είναι ο κιμάς να μην είναι πολύ κρύος.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Κόβουμε το τυρί μας σε μικρά κυβάκια και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Παίρνουμε περίπου μισή κουταλιά της σούπας κιμά, πλάθουμε σε σχήμα κύκλου, πιέζουμε στην μέση με τον αντίχειρα μας, τοποθετούμε ένα κομματάκι τυρί εκεί, “κλείνουμε” και πλάθουμε απαλά σε μπαλάκια. Σε βαθύ πιάτο, ενώνουμε το αλεύρι με την φρυγανιά, ανακατεύοντας καλά. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Όταν τελειώσουμε, βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά, περίπου 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά τους. Χρησιμοποιούμε δύο πιρούνια για να τα γυρίσουμε.

Όταν τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες τηγανιτές ή με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

* Η συνταγή είναι από το blog της Gourmelita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Gourmelita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'