Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τι φυτρώνει στο μποστάνι του Νοέμβρη;

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουμποστάνι, καλλιέργεια, χειμώνας, πιπεριές, αστική κηπουρική, λαχανικά

Το καλάθι στο χέρι και βόλτα πρωινή στο μποστάνι μου για τη σοδειά του Νοέμβρη: καυτερές, γλυκές, μικρές, όλων των σχημάτων πιπεριές, κολοκύθες και κάμποσες τελευταίες μελιτζάνες βρίσκω περιδιαβαίνοντας. Ελάτε να σας ξεναγήσω!

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Καυτερή πιπεριά από την Καραϊβική σε σχήμα μικρής καμπάνας με τεράστια και εύκολη παραγωγή. Ιδιαίτερα γευστική, ιδεώδης για καυτερές σάλτσες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Γλυκιά πιπεριά, φλάσκα. Η πιπεριά είναι πολύ ανθεκτική στους έντονους καύσωνες και την ξηρασία. Αυτό την καθιστά εξαιρετικό φυτό για καλλιέργεια στη χώρα μας ώστε να καταφέρουμε ικανοποιητική παραγωγή χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Η γνωστή και πολύ καυτερή πιπεριά Καγιέν

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Φυτέψτε διαφορετικές πιπεριές, υπάρχει τεράστια ποικιλία από γεύσεις και σχήματα ώστε να μπορείτε να παίξετε με αυτά στις σαλάτες και τα φαγητά που μαγειρεύετε.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Άνθος πιπεριάς. Έχει την ικανότητα να αυτογονιμοποιείται αλλά μπορεί και να σταυρογονιμοποιηθεί αν κάποιο έντομο κουβαλήσει γύρη από μια κοντινή πιπεριά άλλης ποικιλίας. Γι' αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να φυτεύουμε σε απόσταση πιπεριές διαφορετικής ποικιλίας, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον σπόρο.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ντοματάκι Φυσάλις. Ένα καρπός με τροπική γεύση, πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Αμάρανθος. Μια εξαιρετική τροφή με τεράστια θρεπτική αξία. Τρώγονται τα φύλλα καθώς και οι σπόροι από το άνθος όταν ξεραθεί το φυτό.

Καπουτσίνος ή νεροκάρδαμο. Τρώγονται τα φύλλα και τα άνθη που έχουν πικάντικη γεύση. Εκτός από την ομορφιά είναι και ωφέλιμος για την υγεία μας.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Μια τελευταία σοδειά από πράσινες, λευκές και τσακώνικες μελιτζάνες. Ποικιλία από κολοκύθες, πιπεριές και το ξεραμένο άνθος από ηλίανθο για τα ευεργετικά του σπόρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'