Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κιμαδόσουπα για κρύα και μεγάλες φτώχειες

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςσούπα, λαχανικά, κιμάς, ζυμαρικά, κρεμμύδια, πράσο, καρότο, πατάτες, σέλινο

[Shutterstock]
[Shutterstock]

Για τις μεγάλες... φτώχειες που λίγο ως πολύ όλοι περνάμε, χρειαζόμαστε λύσεις έξυπνες, γρήγορες, οικονομικές αλλά και νόστιμες.

Με λίγο φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, όχι το καθιερωμένο μας κρέας, με πολλά λαχανικά και μια χούφτα ζυμαρικά, σήμερα ετοιμάζουμε την κρεατόσουπα του φτωχού που όλους θα τους χορτάσει χωρίς να αδειάσει το πορτοφόλι.

Και επειδή ο χειμώνας ο βαρύς όπου να 'ναι φτάνει, η δυναμωτική σούπα μας είναι σούπερ γιατρικό για να αποφύγετε τη γρίπη, να φροντίσετε ήδη γριπιασμένους ή να ανακτήσετε δυνάμεις αν αναρρώνετε.

Σούπα με κιμά και λαχανικά

Υλικά

  • 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες (μέτριες)
  • 2 πράσα σε ροδέλες (μέτριες)
  • 4 καρότα επίσης ροδέλες
  • 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (όσο υπάρχουν ακόμα ντομάτες)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1½ - 2 λίτρα νερό
  • 1 μικρό φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό της αρεσκείας σας

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε ο κιμάς να γίνει μικρά κομματάκια που να μη κολλάνε μεταξύ τους, δηλαδή σπυρωτός. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μισό από το νερό.

Αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά τον κιμά να βράσει - δοκιμάζοντας φυσικά. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και το υπόλοιπο νερό. Μόλις πλησιάζει το τέλος για το φαγητό μας, περίπου 12 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το αφήνουμε να βράσει.

Έτοιμη η σούπα. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο - μία κουταλιά πάνω σε κάθε πιάτο - λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τρώμε σαν βασιλιάδες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'