Πώς το κουνουπίδι αρέσει σε όλους
Μπουκίτσες κουνουπίδι με παρμεζάνα. Ή, αλλιώς, πώς να κάνω το παιδί μου να φάει κουνουπίδι. Ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και μπορεί να φαγωθεί είτε ως σνακ (πολύ πιο υγιεινό από μια σακούλα πατατάκια) ή ως συνοδευτικό του κυρίως γεύματος. Θ' αγαπηθεί και από τους μεγάλους.
Θα χρειαστείς:
- 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κούπα αλεύρι
- 2 αυγά χτυπημένα
- ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
- ½ κούπα παρμεζάνα
- ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- λάδι για το τηγάνισμα
Σε μια κατσαρόλα με βρασμένο, αλατισμένο νερό προσθέτεις το κουνουπίδι για 3-4 λεπτά. Θέλεις απλώς να μαλακώσει ελαφρά, όχι να βράσει.
Θα χρειαστείς 3 διαφορετικά μπωλ. Στο ένα θα βάλεις το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο τη φρυγανιά, ανακατεμένη με την παρμεζάνα και την πάπρικα. Βουτάς τα μπουκετάκια στο αλεύρι, το αυγό και την παρμεζάνα και τηγανίζεις στο καυτό λάδι για 1-2 λεπτά.
Αυτό ήταν. Οι μπουκίτσες κουνουπιδιού με παρμεζάνα τρώγονται ζεστές.
Με αγάπη,
MamaTsita
Tip:
Συνόδευσέ τες με μια σως από γιαούρτι, μαγιονέζα και γλυκιά πάπρικα.
Η συνταγή είναι από το blog της MamaTsita