Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

«Καρμπονάρα» με παστουρμά

της Μαρίνας Μαυρομάτη Συνταγέςμακαρόνια, μακαρονάδα, καρμπονάρα, αυγά, παστουρμάς, παρμεζάνα

«Καρμπονάρα» με εισαγωγικά, παρόλο που το μόνο που αλλάζει στην κλασική συνταγή της καρμπονάρα είναι το αλλαντικό. Ο παστουρμάς ταιριάζει υπέροχα με τα αυγά και αυτή η διαφορετική καρμπονάρα είναι ακαταμάχητη! Την δοκιμάσαμε με τον δικό μας παστουρμά που, αν και φέτος ταλαιπωρηθήκαμε λίγο να τον φτιάξουμε λόγω του πολύ ζεστού και υγρού καιρού, έγινε για ακόμη μια φορά πολύ νόστιμος!

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Για 4 άτομα

  • 400 γρ σπαγγέτι No5
  • 2 αυγά ολόκληρα και 4 κρόκους
  • 120 γρ παστουρμά σε φέτες
  • 150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό για να βράσετε τα μακαρόνια και βάλτε την στη φωτιά. Βάλτε τα αυγά σε ένα ευρύχωρο σκεύος και χτυπήστε τα. Προσθέστε την παρμεζάνα και λίγο πιπεράκι και αναμείξτε να γίνει σαν μια παχύρρευστη κρέμα.

Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, προσθέστε τα μακαρόνια και μία γεμάτη κ.γ. αλάτι. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν αυστηρά αλ ντέντε, ακολουθώντας τις οδηγίες του παρασκευαστή.

Στο μεταξύ κόψτε τον παστουρμά σε μικρά κομμάτια. Βάλτε μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι το ελαιόλαδο και βάλτε το στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τα κομμάτια του παστουρμά και σωτάρετέ τα πολύ ελαφρά. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά.

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, με μια τσιμπίδα, μεταγγίστε τα μέσα στο μίγμα των αυγών, φροντίζοντας να πάρετε μαζί και αρκετό ζουμάκι. Αναμείξτε καλά και, αν χρειαστεί, ρίξτε ακόμη λίγο από το ζουμάκι μέσα στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. Αδειάστε το περιεχόμενο του σκεύους μέσα στο τηγάνι με τον παστουρμά και αναμείξτε.

Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρετε την καρμπονάρα με παστουρμά αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ακόμη.

*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog Il laboratorio di Marina

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίνας Μαυρομάτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'