Χοιρινό με πράσο = Χριστούγεννα
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κιλά πράσα κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι στημένο
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε καλά το κρέας το αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι χωρίς λάδι. Το αφήνουμε να πιει τα υγρά του και ρίχνουμε λίγο λάδι για να καβουρδιστεί. Στην συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε μέσα και το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το λεμόνι.
Το μυστικό είναι να λιώσει σχεδόν το πράσο και να δέσει με το κρέας. Ο καλύτερος μεζές με λευκό κρασί.