Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπισκότα παλμιέ, τα περιζήτητα

της Gourmelita Συνταγέςμπισκότα, μπισκότα palmier, palmier, παλμιέ, αυγά, κανέλα, γαλλική κουζίνα, γλυκά, επιδόρπιο

Εύκολα, αγαπημένα μπισκοτάκια των παιδικών μας χρόνων! Τα palmier ονομάζονται έτσι λόγω της ομοιότητάς τους με τα φοινικόφυλα-palm leaves, είναι ένα στάνταρ γλυκό στα γαλλικά ζαχαροπλαστεία. Φτιάχνονται με στρώσεις καραμελωμένης βουτυρένιας σφολιάτας και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα! Αυτή είναι μια εύκολη συνταγή με έτοιμο φύλλο σφολιάτας γιατί έχω διαπιστώσει ότι είναι εξίσου νόστιμο με το σπιτικό, το οποίο παίρνει αρκετό χρόνο και κόπο για να προετοιμαστεί. Ενοείται ότι κανονικά αυτά τα μπισκότα φτιάχνονται με πολύ πιο πολύπλοκο τρόπο αλλά, πιστέψτε με, το αποτέλεσμα είνα σχεδόν το ίδιο με αυτήν εδώ τη συνταγή.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Υλικά:

  • 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • κανέλα προαιρετικά

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Προετοιμάζουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε καθαρό πάγκο απλώνουμε τη μισή περίπου ποσότητα ζάχαρης και από πάνω τοποθετούμε το φύλο σφολιάτας, το οποίο έχουμε φέρει σε θερμοκρασία δωματιόυ για να “δουλεύεται” εύκολα και να μη σπάει. Το πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να κολλήσει η ζάχαρη.

photo: Gourmelita
photo: Gourmelita

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με τις 2 κ.σ. νερό. Θα χρειαστούμε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και, εάν θέλουμε, με κανέλα. Αρχίζουμε να το τυλίγουμε από τις άκρες του προς τα μέσα, σε χαλαρούς κυλίνδρους - για να έχει χώρο να φουσκώσει στο ψήσιμο. Σε κάθε τύλιγμα απλώνουμε στην άκρη λίγο από το αυγό με το πινέλο για να “κολλήσει” η ζύμη όταν την ξανατυλίξουμε. Θα τυλιχτεί περίπου τρεις φορές από κάθε πλευρά. Στη μέση θα αφήσουμε ένα μικρό κενό.

Το γυρνάμε ανάποδα στον πάγκο εργασίας μας και με ένα κοφτερό μαχαίρι αρχίζουμε να κόβουμε φετούλες του 1½ περίπου εκατοστού. Τοποθετούμε τις φέτες με λίγη απόσταση μεταξύ τους και τις πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας ώστε να απλώσουν. Βάζουμε λίγο αυγό από πάνω από το καθένα και πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα ζάχαρη και κανέλα, εάν χρησιμοποιούμε.

Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσουμε με μία σπατουλα από την λαμαρίνα μας γιατί σπάνε εύκολα όταν είναι ζεστά.

* Η συνταγή είναι από το blog της Gourmelita

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Gourmelita

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'