Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ελληνικό Απόσταγμα 2016: η μεγάλη γιορτή των ελληνικών αποσταγμάτων

WikiΕλληνικό Απόσταγμα, αποστάγματα, ηδύποτα, τσίπουρο, τσικουδιά, λικέρ, μπράντι, γευσιγνωσία, έκθεση, εκδηλώσεις, ομιλίες, Ευστάθιος Βαρβαγιάννης, Αργύρης Τσακίρης, Ντένυ Καλλιβωκά, Ελένη Νικολούλια, Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών, Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος, Vinetum

Ελληνικά αποστάγματα και ηδύποτα βρίσκονται πια σε εξαιρετική άνθιση και το προφίλ τους έχει βελτιωθεί ριζικά συγκριτικά με το παρελθόν. Σήμερα, λοιπόν, μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής τέτοιων ποτών είναι πιο επίκαιρη και απαραίτητη από ποτέ. Έχει το όνομα «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 (www.apostagmata.gr), απευθύνεται σε καταναλωτές και ανήσυχους επαγγελματίες και διοργανώνεται την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2016, 13:00 έως 20:00, στην Αίγλη Ζαππείου Αθήνας (αίθουσα Ολυμπία).

Photo: evanblaser/Flickr
Photo: evanblaser/Flickr

Στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 θα εκτεθούν προς δοκιμή τσίπουρα, τσικουδιές, αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, ούζα, μπράντι, αλλά και ηδύποτα (λικέρ), όλα ελληνικής παραγωγής. Σήμερα, μακριά από τα ανώνυμα έως επικίνδυνα «χύμα», που δεν έχουν θέση στο «Ελληνικό Απόσταγμα», όλο και περισσότερο ελληνικά τυποποιημένα αποστάγματα και ηδύποτα έχουν παρουσιάσει απίστευτη βελτίωση. Βελτίωση στην ποιότητα άνθιση στην προτίμηση του κοινού. Παράγονται με σύγχρονες μεθόδους, έχουν αποκτήσει λεπτότητα, κάποτε παλαιώνουν για χρόνια σε βαρέλια, όπως διάσημα «ξαδέλφια» τους του εξωτερικού, χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ από χαρισματικούς bartenders, που θέλουν να διαφοροποιήσουν γευστικά τις δημιουργίες τους κ.λπ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως όλο και περισσότεροι κορυφαίοι έλληνες οινοποιοί εισέρχονται στην παραγωγή αποσταγμάτων.

Οι επισκέπτες στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 θα δοκιμάσουν τέτοια προϊόντα, ανάμεσά τους και κάποια πραγματικά μοναδικά ή σπάνια, π.χ. παλαιωμένα τσίπουρα, απόσταγμα φραγκόσυκου, φατουράδα κ.ά. και θα γνωρίσουν τους δημιουργούς τους. Τις δοκιμές θα συνοδεύσουν επιλεγμένα προϊόντα χορηγών γευστικής απόλαυσης στην εκδήλωση.

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 θα πλαισιώσουν καταπληκτικές ομιλίες, 1. με τον «πάπα» του ούζου Ευστάθιο Βαρβαγιάννη, που θα εξηγήσει σε τι διαφέρει το καλό ούζο, 2. τον Αργύρη Τσακίρη, που θα μιλήσει για το μπράντυ, με δοκιμή ενός παμπάλαιου BOΤΡΥΣ και 3. τις Ντένυ Καλλιβωκά και Ελένη Νικολούλια, που έφεραν στην Ελλάδα τον διεθνή οδηγό αποσταγμάτων Difford’s Guide, Νο1 spirits site στην Ευρώπη και Νο3 στον κόσμο, δίνοντας ευκαιρίες διεθνούς επικοινωνίας στο ελληνικό απόσταγμα και στο ελληνικό μπαρ. Γνωστοί μπάρμεν θα μιλήσουν για το ελληνικό «aperitivo» και για τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου κοκτέιλ, με αφετηρία ελληνικά ποτά και αποστάγματα.  

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 γίνεται με πρόσκληση ή εισιτήριο, το οποίο κοστίζει 8 ευρώ και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος).

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 διοργανώνει η εταιρεία Vinetum, εξειδικευμένη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Περισσότερες πληροφορίες στα www.apostagmata.gr, 210 766 0560 και info@vinetum.gr .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'