Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μποστάνι στην ταράτσα: μετά τη βροχή

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουμποστάνι, ταράτσα, σαλατικά, λαχανικά, βροχή, μαϊντανός, λάχανο, κινέζικο λάχανο, ραπανάκια, άγρια χόρτα

Οι βροχές ευνοούν το μποστάνι του χειμώνα, δίνοντας ένα καλό ξεκίνημα στα σπόρια και πολύ γρήγορη ανάπτυξη, με αποτέλεσμα το τραπέζι μας να συνοδεύει καθημερινά μια φρέσκια σαλάτα με πλούσιες γεύσεις από την ταράτσα.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Φύτρα γογγυλοκράμβης κόκκινης (Kohlrabi), ένα νόστιμο φυτό με αρκετά ταχεία ανάπτυξη. Εξαιρετικό για καλλιέργεια σε ταράτσα. Σπέρνουμε ανά 30-40 μέρες για συνεχόμενη παραγωγή.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Φύτρες μαϊντανού που θέλουν αρκετό νερό να βλαστήσουν. Φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η σπορά ήταν επιτυχημένη.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Το Πακ Τσόι ή κινέζικο λάχανο (Brassica chinensis). Ένα πανέμορφο φυτό που μοιάζει με καλλωπιστικό. Έχει ήπια γεύση λάχανου, σχεδόν σαν σέσκουλο.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Λάχανο του Πεκίνου (Brassica pekiinensis). Ανθεκτικό φυτό, με τραχιά φύλλα και έντονη γεύση λάχανου. Τα φύλλα του είναι ιδανικά για σούπες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Τα ραπανάκια είναι από τα λαχανικά με την πιο γρήγορη ανάπτυξη. Σπέρνουμε ανά 20 μέρες για να έχουμε καθημερινά λίγα φρέσκα ραπανάκια.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Σπέρνουμε και άγρια χόρτα, όπως την τσουκνίδα γιατί, εκτός από εύκολη παραγωγή, είναι εξαιρετική τροφή και βελτιώνει τη γονιμότητα του χώματος.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ελέγχουμε καθημερινά την κάτω πλευρά των φύλλων στο μποστάνι. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προλάβουμε μια ενδεχόμενη ζημιά από έντομα η παθήσεις. Αφαιρούμε τις κάμπιες ή τα αυγά τους και εξετάζουμε για σημάδια από προσβολές. Αφαιρούμε τα φύλλα που έχουν προσβληθεί ή τα έντομα που δεν αναγνωρίζουμε και απευθυνόμαστε σε ένα φυτώριο η έναν γεωπόνο για να μας βοηθήσουν.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Είναι καλό στη σαλάτα μας να υπάρχουν όλα τα χρώματα ώστε να εγγυηθούμε μια πλούσια ποικιλία από αντιτοξίνες και θετικά ιχνοστοιχεία. Για αυτό τον λόγο είναι σοφό να καλλιεργούμε μια πλούσια ποικιλία από χρωματιστά άνθη που τρώγονται. Έτσι θα καλύπτουμε τη σαλάτα με οποιοδήποτε χρώμα της λείπει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'