Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Χορτοκεφτέδες: οι αμαρτίες της λαϊκής

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςχορτοκεφτέδες, κεφτέδες, χόρτα, λαχανικά, μυρωδικά, αλεύρι, τηγάνι

Flickr / jules
Flickr / jules

Η επιστροφή από τη λαϊκή με βρήκε ως συνήθως με περισσότερα λαχανικά από αυτά που είχα υπολογίσει. Δεν νομίζω όμως να συμβαίνει μόνο σε μένα.

Το θέμα είναι τι κάνεις μετά από τρεις-τέσσερις μέρες, που έχεις μαγειρέψει όλες τις πιθανές επιλογές και στο ψυγείο υπάρχουν λαχανικά παντού, λίγο απ' όλα.

Και επειδή τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ας φτιάξουμε χορτοκεφτέδες. Είναι πολύ νόστιμοι, γίνονται εύκολα και γρήγορα και σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περισσότερα από τα λαχανικά που έχετε.

Υλικά

για περίπου τριάντα κεφτεδάκια

  • 1/2 κιλό χόρτα και λαχανικά διάφορα (σπανάκι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι, άνιθο, μυρώνια, ξερό κρεμμύδι, καρότα ίσως και λίγο τριμμένο κολοκύθι)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι γιά ολές τις χρήσεις
  • 450 γρ. (περίπου) νερό
  • λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά καλά και άφηνουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο. Θέλουμε έναν χυλό που να μην είναι ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ πηχτός, γιαυτό ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό.

Βάζουμε αρκετό λάδι (καλύτερα ελαιόλαδο) σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, βγάζουμε τα χορτοκεφτεδάκια και τα σερβίρουμε ζεστά.

Τους πάει πολύ το γιαούρτι αλλά και η φέτα. Μπορείτε να κάνετε νόστιμα σαντουϊτσάκια και να συνοδεύσετε τέλεια το τσιπουράκι σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'